בעיה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/12/2005 | 12:51 | מאת: עדי

שלום אני בחורה בשנות העשרים מזה כמה חודשים התחלתי לסבול מהפרעה מוזרה, רציתי לשתף אותך ולדעת האם היא נורמאלית ובאיזו תרופה או איך מטפלים בהפרעה הזאת. יש פעמים שאני מדברת עם אדם ופתאום עולות לי כל מיני תמונות שקשורת במין זה מקשה עלי מאד לנהל שיחה .מלבד זאת מילים מקבלות אצלי קנוטציה מינית למשל אני מעדיפה להשתמש במילה לסיים מאשר לגמור.ואפילו יש פעמים שאני לבד ועולות לי כל מיני מחשבות על איברי מין של אנשים שאני מכירה וז ממש דוחה אותי כי אני מרגישה שזאת לא אני. חשוב לי לומר כי אינני חולת מין או משהו כזה אין לי מושג איך הגעתי לבעיה כזו ואני מאד מתביישת בה אפילו מלהגיד לפסיכיאטר שלי. אני נוטלת מזה חודשיים וחצי ריספרדל 4 מ"ג והתחלתי עכשיו טיפול בסרוקאט. מה עושים עם הבעיה הזאת היא נורא נורא מפריעה לי! תודה רבה מראש, עדי.

23/12/2005 | 14:23 | מאת: רונית

עדי לא ציינת כמה דברים חשובים: למה את מקבלת רספירדל, ולמה סרוקסט? האם המחשבות המיניות הן פנטזיות? האם את מרגישה התעוררות מינית מהן? האם את מדמיינת את האנשים שמולך במצב פגיע, או מביך, או מה? האם זה מזעזע אותך? קשה לפי מה שאת כותבת לומר לך אם זה משהו שדורש התערבות חריפה. ועוד שאלה, האם את מרגישה שככול שאת משתדלת שלא לחשוב את המחשבות האלה זה רק גורם לך לחשוב אותן יותר? אם תוסיפי את המידע הנ"ל אנסה להשיב לך

24/12/2005 | 11:31 | מאת: עדי

שלום רונית אני מקבלת ריספרדל כי אובחנתי סובלת מאישיות סכיזוטפלית ומפרודרום אוף סכיזופרנה(השלב המקדים של סכיזופרניה).סרוקסאט אני לוקחת לטיפול בדיכאון קל שעובר עלי. המחשבות האלה הן לא פנטזיות,הן מטרידות.אני מרגישה כאילו אני נלחמת בהן ביני לבין עצמי ומנסה שלא לחשוב עליהן אבל כאילו זה לא תלוי בי.אני לא מרגישה התעוררות מינית מהן להיפך,הן דוחות אותי ומביכות אותי.כן זה מזעזע אותי. כן,אני חושבת שככל שאני מנסה לא לחשוב עליהן הן מטרידות יותר. תודה לך עדי.

23/12/2005 | 23:12 | מאת: דור

שלום עדי, את מתארת למעשה כפייתיות בנושא שמטריד אותך. האם זה היה גם לפני התרופות? לעיתים תרופות מהסוג של ריספרידל גורמות לכפייתיות. דווקא הסרוקסט יכול לעזור בנושא הזה. אני ממליץ לך לשתף את המטפל שלך במה שכתבת כאן, כדי שיוכל להתאים ולכוון את הטיפול התרופתי בצורה יותר מדוייקת למצבך הנפשי. ייתכן הפחתה במינון של הריספרידל או עליה במינון של הסרוקסט. תתיעצי עם המטפל שלך.

24/12/2005 | 00:32 | מאת:

לעדי איני בטוח שמדובר כאן בהפרעה נפשית, מחשבות ועיסוק במין הן דבר טבעי אבל כמובן שתלוי במינון הנכון ועד כמה המחשבות הללו מתאימות לך. אני חושב שמאוד חשוב לשוחח על כך עם איש מקצוע המכיר אותך ולברר אתך את המקור למחשבות החודרניות הללו. שבת שלום דר' גיורא הידש