ערעור על החלטת רופא

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

05/11/2005 | 19:26 | מאת: ויקי

לפני שבוע הלכתי לתחנת ברה"ן בעיר מגורי, לאחר שהומלץ לי על כך על ידי הפסיכיאטר שבדק אותי במיון לאחר ניסיון התאבדות. נאמר לי במרפאה שיש המתנה של 4 חודשים עד תחילת טיפול על ידי פסיכולוג, ולאחר בקשתי לבדוק אם אני מתאימה לתרופות, הופנתי לפסיכיאטר. הפסיכיאטרית שוחחה איתי שעת טיפול ולאחר מכן החליטה שאני לא מתאימה לתרופות. אחרי מספר לא מבוטל שנות דכאון, ואחרי מספר נסיונות התאבדות שאחד אף הסתיים באשפוז, ומספר שנים של פגיעה בעצמי והפרעות אכילה, עד שסוף סוף הסכמתי לפנות לטיפול ותליתי תקוות שתרופות נוגדות דכאון ישפרו את המצב ולו במעט, הפסיכיאטרית קבעה שאין בכך צורך ושעלי להמתין את אותם ארבעה חודשים לתחילת טיפול פסיכולוגי. שאלתי היא, הייתכן שההחלטה שלה התבססה יותר על שיקולים כלכליים\לא רפואיים היות וזהו מתקן חינמי לחלוטין שממומן לא מכיס החולים אלא מכיסה של ממשלה? האם שווה לי אולי לאור המצב שלי ולאור ההחלטה של הרופאה לפנות לרופא אחר? אם כן, האם לפנות לפסיכולוג או לפסכיאטר? לפי תאור המצב הכללי האם לדעתך יכול להיות שההחלטה שלה אכן נכונה רפואית ועלי להמתין עוד ארבעה חודשים לטיפול? בתודה מראש, ויקי.

05/11/2005 | 20:16 | מאת: דור

הערעור הוא למעשה בדיקה נוספת אצל פסיכיאטר אחר. ניתן במסגרת קופת חולים שאליה את שייכת, או באופן פרטי, אצל אחד ממנהלי המחלקות או היחידות בבתי חולים. אפשר לקבל החזר של עד 80% מהביטוח המשלים. באופן כללי, טיפול תרופתי הוא הטיפול הזול ביותר שיש. טיפולים פסיכולוגים יקרים בהרבה ולכן גם זמינותם יותר נמוכה.

07/11/2005 | 00:46 | מאת:

לויקי איני חושב שלפסיכיאטר יש אינטרסים זרים של חסכון כפי שכתבת, בכל אופן אין בעיה להגיע לפסיכיאטר אחר לשיקול דעת נוסף כפי שדור כתב. כל טוב דר' גיורא הידש