התאבדות
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
דור אולי כבר הלכת לישון ובלי כדורים אני מקנא בך אבל אני קיבלתי בונדורמין עכשיו ואני רק מתחיל להתעורר עדין רוצה למות מבקש עזרה מכולם תעזרו לפני שיהיה מאוחר מדי רע
שלום, כאשר מישהו מכריז על רצון למות הוא פונה יותר אל המקום של הפחד והדאגה וכאשר דואגים למישהו קשה מאד להיות קשובים באמת למצוקות שלו. תחושתי היא שרצונך אינו למות אלא לפנות לעזרה ועל כן כדאי לך מאד לנסות ולמצוא דרך שונה להביע את מצוקתך- באופן שניתן יהיה לסייע לך ממקום של אמפטיה ולא ממקום של דאגה. בכל מקרה אין לי אפשרות למנוע ממך להתאבד אלא רק להפנות אותך לחדר מיון פסיכיאטרי, בבית החולים הקרוב למקום מגוריך.
לרע אני מבינה את המצוקה שלך כמי שבעצמה רצתה למות וגם אמרה את זה לאנשים. זה נכון, דור, שהרצון למות מעורר פחד ודאגה. אבל הוא באמת כן ורע בעצמו דואג לעצמו ומבוהל ממחשבות המוות שלו שהן כנות ואמיתיות ולכן הוא פונה אליך, פונה אלינו, כדי להיות פחות בודד עם התחושות הקשות האלה, כדי לשאוב עידוד וכוח מאיתנו. במצבים שאתה מרגיש שאתה לא בשליטה ובאמת דואג שתעשה משהו שיסכן אותך כדי אולי להקשיב לדור ולפנות לחדר מיון פסיכיאטרי. נסיון להתאבד זה גם סוג של קריאה לעזרה אבל לפעמים זה גם רצון למות. איך יודעים מתי כלב נובח הוא גם נושך? האם כדאי לקחת סיכון? רע- הקטע בדיכאון או בכל חוויה אנושית שעוברת עלינו הוא שזה חולף. הכל חולף בחיים- גם השימחה וגם העצב, גם האופוריה וגם הדיכאון. לכן להרוג את עצמך יהיה לוותר על הסיכוי שדברים ישתפרו עבורך, שתצליח למצוא רפואה לכאב הנורא שיש בתוכך. אני הייתי בדיכאון רק לאחרונה, דיכאון ארוך- כמעט שנה, וקשה למדי. במהלכו רציתי למות אבל לא ממש עשיתי דברים מסוכנים- בגלל המחוייבות שלי לבנות שלי ולבעלי. גם כשניסיתי להתאבד- לפני כעשר שנים, לקחתי כדורים ומיד הערתי את ההורים שלי- לא באמת רציתי למות, רציתי לזעוק לעזרה שבאמת תעזור לי. אני זוכרת את החוויה- כמו מתוך ניתוק, מתוך כהות רגשית מוחלטת, מתוך ייאוש שאין בו רגש, כמו רוצחת קרת רוח, כדור אחרי כדור בחדר האמבטיה. ואז- כוח החיים שבי נלחם- הערתי את הורי ונסענו לחדר המיון. אחרי המוות הקצר ההוא מצאתי את עצמי בתהליך של עליה. תהליך ארוך ולא קל אבל היום יש לי בעל ושתי בנות מקסימות, מקצוע שאני אוהבת ומשמעות לחיי. אל תוותר על הסיכוי לשינוי. כמה שקשה לך עכשיו, תמיד ישנה התקווה ותמיד קיים הסיכוי ואתה חשוב מדי כדי שתוותר על עצמך. תרגיש טוב ואל תהיה לבד כשאתה מרגיש ככה, תמי.