לא מצליחה לישון
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
אני במצוקה איומה לא מצליחה לישון למרות שאני לוקחת זודורום. מה לעשות ? לא ישנה בכלל. למי אני צריכה לפנות?. האם יתכן שזודורום לא משפיע ? האם יכול להיות בעיה בראש שלא יכולה לישון? גידול אולי ?
לפנות לרופא משפחה ואם יש צורך גם לרופא מקצועי- רופא שינה או פסיכיאטר. רופא מקצועי מומחה יכול לעזור לך להתאים תרופה בהתאם למצבך הכולל, הנפשי והגופני, גיל, מצב בריאותי ונסיונות טיפולים קודמים. יש היום מגוון תרופות שעשויות להתאים לבעיות שינה- 1. בנזודיאזפינים (וואליום, קלונקס, נומבון, היפנודורם), 2. היפנוטיים בעלי השפעה בנזודיאזפינית (אימובן=נוקטורנו או סטילנוקס=זודורם), 3. ברביטורטים- פרודורמול, לומינל ועוד כמה. 4. נוגדי דיכאון מיישנים- טרזודיל, רמרון, בונסרין, אלטרול, ג'ילקס. 5. נוגדי פסיכוזה מיישנים- איטומין, נוזינן, סרוקוול. 6. אנטי היסטמנים-מהדור הישן- מבחר תכשירים- חלקם אף ללא מרשם. אבל הכי חשוב, במידת האפשר, לטפל בבעיה שגורמת לבעיות בשינה ואז לא תהיי תלויה בכדורים לנצח.
לאירית אכן קודם כל חשוב לבדוק כמה זמן ההפרעה בשינה ומה הגורם להפרעת השינה. לא הייתי חושב דווקא על גידול אבל ישנן סיבות רבות כמו חרדה ודיכאון, או גורמים גופניים. ישנן תרופות רבות לשינה וצריך ללכת מהקל אל הכבד. כל טוב דר' גיורא הידש