שמעתי שחיקוים ישראלים פחות איכותיים מהמקור...

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

18/07/2005 | 19:35 | מאת: נס

לפחות חלק... אני בת 30, סובלת מחרדה, אגורפוביה קשה (התקפים), דכאון חזק. כבר שנים מרגישה כמו שפן נסויים... הפעם רשמו לי חיקוי של אפקסור תוצרת הארץ. האם זה טוב כמו הדבר המקורי? אני לא מתפקדת ומתקרבת לאסון של מבחני הסמכה במקצוע והראש לא קולט, לא זוכר כלום, אני מתעייפת ממאמץ שכלי הכי קטן. בבית בלגן, לא מתפקדת כאימא ולא כאישה....הכי מוזר שרשמו לי כדורים של 37.5 מיליגרם, זה אומר שכאשר אצטרך מינון רגיל גבוה שלי, אני אקח 8 כדורים ביום??? אני צריכה להחליף פסיכיאטר?? האם ד"ר הידש מקבל חבריי מכבי? אם לא, אז כמה יעלה ביקור פרטי? אני כמובן לא עובדת אז אני צריכה לדעת שאעמוד בתשלום....תודה.

18/07/2005 | 19:57 | מאת: דנה ג.

לנס, לא מדובר על "חיקויים" אלא על גנריקה, שהמולקולה הפעילה היא זהה וההשפעה אמורה להיות זהה. אני מניחה שאת מתכוונת לויאפקס או לוונלה? ההשפעה אמורה להיות זהה לאפקסור המקורי, למרות שיש מקרים מועטים שנטען אחרת, אבל מעולם לא נבדקו מחקרית. אבל בכל מקרה המינון שאת נוטלת הוא ממש ממש מינימלי, לרוב נוהגים להתחיל ממינון של 75 או 150 מ"ג. חבל שאת מרגישה כמו שפן נסיונות, אני מניחה שכדאי לקבוע פגישה עם רופא בכיר שיראה את כל הטיפולים שקיבלת עד עכשיו וינסה להתאים לך טיפול שיעזור. המחיר לפגישה פרטית נע בין 400-800 ש"ח תלוי מאוד ברופא ובאזור שהוא עובד בו, אם יש לך ביטוח משלים את זכאית להחזר של 475 ש"ח עבור כל פגישה, למקסימום של 3 פגישות בשנה. תרגישי טוב, דנה

18/07/2005 | 23:17 | מאת: דור

בד"כ המינון ההתחלתי הוא 37.5X2 מ"ג ולכן רשמו לך בסדר. 75 מ"ג ליום אמורים להספיק לרוב החולים. אפשר לעלות ל-150 מ"ג ליום, כלומר 75X2 מ"ג, בכפוף לבדיקה של הפסיכיאטר המטפל. בשביל טיפול תרופתי אין צורך ללכת באופן פרטי. למכבי יש מערך פסיכיאטרי די טוב. "חיקוי ישראלי" בשום פנים ואופן לא פחות טוב מהמקורי. החיקוי הישראלי מאפשר לתת את התרופה לקבוצה הרבה יותר גדולה של חולים. בעבר מעט מאד חולים קיבלו אישור לאפקסור כי התרופה המקורית מאד יקרה.

19/07/2005 | 23:39 | מאת:

לנס תודה למשיבים ואני מצטרף לדבריהם, מקווה שתרגישי טוב בהקדם. ככלל איני נוהג לפרסם את שמי או פרטי בפורום. כל טוב דר' גיורא הידש