ציפרלקס
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
שלום רב, הנני נוטלת ציפרלקס (10 מ"ג) קרוב לחצי שנה. שאלותי הן: מה טווח הזמן בו ניתן לצפות למקסימום השפעה? (כמה זמן צריך ליטול את התרופה עמ"נ להנות ממקסימום הפוטנצייאל שלה?) שנית, האם ניתן בכל עת על פי התחושה הסובייקטיבית להפסיק את התרופה - בהדרגה כמובן - 5 מ"ג שבועיים לפני הסיום ומהם ההשלכות האפשריות (האם עלי לצפות לרימסיה והחמרה בדיכאון או שהשפעות התרופה נמשכות לטווח ארוך גם לאחר הפסקת השימוש) השפעות התרופה המורגשות: שיפור בבטחון העצמי וביכולת הוורבאלית, שינוי בעוצמתו ובתדירותו של הדיכאון הנחווה, יכולת התמודדות ופרספקטיבה בריאה יותר, וכן יצירתיות וכאריזמטיות. לתשובתך המהירה אודה. בכבוד רב, אליה.
היי לפני סיום טיפול יש להייעץ עם הפסיכיאטר. כנ"ל לגבי מינון מתאים. לגבי איך הכדור ישפיע לאחר סיום טיפול- זה ניסוי וטעייה. לא ניתן להבטיח כלום מראש. צריך לנסות ולראות.
תודה על חוות דעתך.
לאליה ההשפעה המקסימלית של ציפרלקס היא כעבור שלושה ארבעה חודשים אחרי ההתחלה ואז ישנה התייצבות. אם מפסיקים את הציפרלקס מוקדם מדי עלולים לחזור למצב ההתחלתי שבגללו נוטלים את התרופה. כלומר כעת צריך ליטול את התרופה למניעת חזרה למצב הראשוני, כטיפול מונע. משך הטיפול בהתקף ראשון הוא כשנה. הפסקת הטיפול מתבצעת תוך ראיה והסתכלות של כל התמונה. לחצים שונים כמו במשפחה, חברה, עבודה, מבנה האישיות וכך הלאה. כך שרק הרופא המכיר אותך יכול לקבוע בדיוק את זמן הפסקת הטיפול. שבת שלום דר' גיורא הידש
תודה על תשובתך. מן הראוי לציין שלאור השכלתי החלטתי על דעת עצמי ליטול את הציפרלקס, שילבתי פסיכותרפיה למשך 9 חודשים (כעת אני בהפסקה) אך נמנעתי מהתייעצות עם פסיכייאטר. כאשר אתה אומר "בהתייעצות עם הרופא המטפל" - האם אתה ממליץ על התייעצות עם פסיכייאטר (שאינו מכיר למעשה את המקרה שלי) או לחזור לפסיכולוג המטפל ולשאול לדעתו? (בנוגע להפסקת הטיפול). בתודה מראש, אליה.