favoxil
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
שלום אני סובל ממצבי חרדה ומתח נפשי שמלווה בדיכאון והתקפי פאניקה. התחלתי טיפול ב favoxil שהרופאה נתנה לי במינון של 100 מג' ליום. ביום ה-1 לטיפול חל שינוי לטובה וביום למוחרת לטיפול סבלתי ממתח חזק יותר מהרגיל כאבי בטן חזקים וכאבי ראש והתקפי פאניקה וחרדה בתדירות שונה מהרגיל למרות השינוי לטובה.השאלה שלי היא אם הפחתת המינון תקל עלי ואם ביכלל זה מהתרופה ומה המינון ההתחלתי שמומלץ לקחת, והאם התרופה גורמת למצבים שכאלו במיקרים של ממצב שמימנו אני סובל(חרדה , פאניקה...) ובנוסף שככתי לציין .אני נוטל קלונקס במינון של 3-4 רבעים ליום בנוסף לטיפול.
בתרופות וגם עם פבוקסיל , כדאי "להכנס" בהן לאט ובטוח, ובוודאי שלא להתחיל ב 100 מ"ג פבוקסיל, אלא בחמישים וגם אז להתחיל בחצי כדור למשך שבוע ובהמשך להתיצב על חמישים, יחד עם הקלונקס זה אמור לעשות את העבודה לא רע. בהצלחה.
לרפאל הפבוקסיל כמו התרופות הנוספות מקבוצתה מתחילה להשפיע רק אחרי שלושה שבועות ולכן ההשפעות לטובהולרעה עדיין לא מהתרופה. פרט לכאבי הבטן שהן תופעת לוואי מוכרת בהתחלת טיפול בפבוקסיל. כאבי הבטן ובחילות עלולים להמשך כשבוע שבועיים ואחר כך הגוף מתרגל והן חולפות. כך שאין ברירה אלא לחכות. הורדה של המינון עשויה להפחית את תופעות הלוואי אבל גם לדחות את תחילת ההשפעה הטובה של הפבוקסיל. כל טוב דר' גיורא הידש