טיפול פסיכיאטרי דרך קופ"ח - משמעויות
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
אני בחור בן 24, מעונין להתחיל טיפול פסיכיאטרי דרך קופ"ח כללית לטיפול בחרדה חברתית מתונה כדי לשפר את איכות החיים. אני מאוד חושש מההשלכות העתידיות ויש לי מס' שאלות: האם הדבר עלול לפגוע ברישיון נהיגה קיים/רשיון לנשק? האם הדבר עלול לפגוע בקבלה למקומות עבודה מסודרים (לא ממשלתיים) לדוגמאת ארגונים גדולים/חברות היי טק? האם יתכנו בעיות בקבלת משכנתא בבנק בעתיד? להבנתי, המידע זורם מהר מאוד דרך הרשויות לביטוח לאומי וכו' ואני חושש... אשמח לדעת את כל המשמעויות/ההשלכות.
בד"כ אנשים עם חרדה חברתית ממשיכים לעשות מילואים, לנהוג ברכב, להחזיק נשק אישי ולעבוד בעבודות מכובדות שכן מדובר בבעיה שאיננה מוגדרת כמחלת נפש או הפרעה חמורה ולמעשה אין השלכות שפוגעות בזכויות שלך. יש כאלה שלא עובדים אבל זה בד"כ בגלל בעיות נפשיות ואישיות שיש להם ולא בגלל הטיפול שקיבלו או הרישום של הטיפול. כאשר מדובר במחלות נפש בד"כ מעסיקים לא מעוניינים להעסיק ואז מי שנמצא בטיפול יכול לקבל קצבת נכות מביטוח לאומי. ההחלטה אם ללכת לטיפול פרטי קשורה להעדפות האישיות של כ"א וכמובן ליכולת לשלם עבור הטיפול. במרפאות ציבוריות קיימת אפשרות של טיפול קבוצתי שהוא כלי מאד חשוב במקרה של חרדה חברתית וקשה למצוא כאלה קבוצות באופן פרטי.
ואם מדובר באמת באבחנה קצת יותר "רצינית", אז הקופ"ח מעבירה את זה הלאה? הם לא דיסקרטיים... נכון? ואם זה דרך רופא פרטי, אסור לו להעביר, נכון?