מבומיד, MAO ריטלין ו-OCD....

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

24/05/2005 | 20:44 | מאת: רז

שלום יש לי שתי שאלות בבקשה.... אני יודה למי שיענה 1. אני הבנתי שריטלין מיועד לאנשים הסובלים מריכוז ובדרך כלל רמות הדופאמין שלהם נמוכות... ואני יודע שתרופות MAO גם כן מעלות רמות דופאמין - אז גם הם יכולות לעזור לאנשים הסובלים מהפרעות קשב? 2. האם חכם לתת למישהו הסובל מ-OCD תרופות MAO כי הם מעלות רמות דופאמין ואם אני לא טועה זה גורם לאדם לחשוב יותר וכך להיות יותר מרוכז במחשבות הטורדניות...?

24/05/2005 | 23:09 | מאת: דור

אחת הבעיות ב-OCD זה ירידה קצרת מועד ברצפטור D1. ב- OCD, יש חוסר בפידבק תגובה. זה גורם לכך שיש יותר מדי ירידה פאזית ב D1 אחרי סיום משימה (בין אם הניבה תוצאות צפויות ובין אם לאו). לכן האדם כל הזמן מרגיש שהוא לא סיים את המשימה. אם ימנעו את הירידה ב-D1 ימנעו ככל הנראה חלק מההפרעה. למעשה לא משנה אם מדובר בתרופה שהיא אגוניסטית או אנטגוניסטית לדופמין. מה שמשנה זה למנוע את השינוי ברמה של D1. תקרא את המאמר: http://www.nature.com/cgi-taf/DynaPage.taf?file=/npp/journal/v28/n1/full/1300010a.html נרדיל אכן מיועדת גם ל-OCD אבל לא בהכרח בגלל ההשפעה שלה על הדופמין. ההשפעה של נוגדי דיכאון על הדופמין היא בד"כ לא רבה שכן זה לא הגורם המרכזי להיווצרות דיכאון.

26/05/2005 | 17:01 | מאת:

לרז מעבר להיבט התיאורטי, באופן מעשי תרופות נוגדות דיכאון יתכן שעוזרות לאנשים הסובלים מהפרעות קשב, ישנן עבודות שהוכיחו זאת אבל הדברים עדיין לא הגיעו לרמה חד משמעית. כל טוב דר' גיורא הידש