מאניה דיפרסיה - תרופות
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
דר' הידש , שלום ! הייתי שמחה לקבל את חוות דעתך - אובחנה אצלי לפני כחודשיים וחצי אפיזודה מאנית ובעקבותיה בשיתוף עם היסטוריה קצת "פתלתלה" של רגשות , קיבלתי במתנה מחלה - מאניה דיפרסיה. אני מטופלת מאז (כחודשיים וחצי) במינון נמוך של ליתיום - 750 מ"ג ובמינון נמוך של סרוקוואל - 50 מ"ג. וההשפעה נהדרת. מרגישה טוב. מתפקדת טוב. אבל בעיה - בבדיקת דם גילינו השפעה שלילית על בלוטת התריס - TSH : 10,67 ( לפני הטיפול הוא היה תקין ) . הפסיכאטר החליט להחליף את הליתיום ב- דפלפט. אחרי שקראתי את רשימת תופעות הלוואי המרשימה של דפלפט ... ( שנראית לי כבר הרבה יותר מפחידה מתופעות הלוואי של הליתיום ) - הייתי שמחה לשמוע גם את חוות הדעת שלך ... הבנתי שיש אופציה גם להשאיר את הליתיום ולקבל איזה הורמון שמסדר את בלוטת התריס או משהו כזה .... (וגם זה מזעזע בעיני ... לקבל בנוסף להכל איזה הורמון...) או אולי יש עוד אופציות. ( ??? ) אודה לך מאוד על תשובתך . תודה תודה , וחג פסח שמח מאנית צעירה.
לפי מחקרים לסרוקוול יש השפעה מייצבת ובארה"ב היא רשומה גם לטיפול במניה-דפרסיה. כלומר במינון מתאים היא אמורה לאזן אותך ללא צורך בליתיום או דפלפט. אותו דבר לגבי זיפרקסה וריספרידל ששייכים לאותה קבוצה כימית של הסרוקוול. תלוי גם בניסיון של הפסיכיאטר שלך עם הסרוקוול.
ממליץ לך על סרקוול. תרופה מצוינת לטיפול במאניה דיפרסיה והיא לא פוגעת בבלוטת התריס. ויש לה הכי פחות תופעות לוואי מכל התרופות האחרות.
ל"מאנית" הנחמדה אני מצטרף לדבריו של דור שהתרופות הדומות לסרוקוול הוכיחו את יעילותן כטיפול מונע התקפים בהפרעה דו-קוטבית. למרות הרשימה הארוכה הדפלפט גורם הרבה פחות נזק מאשר הליטיום. הליטיום היא תרופה מצויינת אולם היא עלולה לגרום נזק לבלוטת התריס ו/או לכליות, לכן הדפלפט היא בטוחה יותר, אפשר לנסות גם למיקטל שהיא דומה לדפלפט או טגרטול. לי יש ניסיון טוב עם תרופות כמו הזיפרקסה והריספרידל. שבוע טוב דר' גיורא הידש