בתי מאושפזת בבי"ח בגלל חוסר נתרן כתוצאה מלקיחת תרו

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

31/03/2005 | 22:41 | מאת: שרה

בתי אושפזה בבי"ח עם חוסר חמור בנתרן. חום, הקאות, חוסר תיאבון, קשיים בדיבור,סחרחורות. נאלצה לשכב עם קטטר, לקבל אינפוזיה. עברה בדיקות כגון: דיקור, AEG, ועניין ההקאות לא פתרו. צריכה לעבור בדיקת סקופיה ורוצים לערוך בהרדמה מלאה מכיוון שחוששים שלא תשתף פעולה. אני שואלת וכיצד תשתף פעולה אם תהיה בהרדמה מלאה? אני חוששת מההרדמה המלאה מכיוון שהיא חלשה, ומה גם שידוע שתמיד קיים סיכון בהרדמה כללית. לדעת הרופאה כל התופעות שהזכרתי, הן תוצאה של לקיחת הכדורים הפסיכיאטרים שהיא נוטלת הרבה זמן. לדעתי היו צריכים גם לערוך לה בדיקות לעיתים יותר קרובות ואולי זה לא היה קורה... אודה מאד על עזרתכם ותמיכתכם וכל טוב.

01/04/2005 | 00:22 | מאת: פרוזק עוז

שלום שרה המצב שאת מתארת אכן נשמע כמו סיוט שלא מהעולם אזה לך לביתך למשפחה ולכל הסביבה הקרובה לכם לא כתבת איזה תרופות ביתך לוקחת ובת כמה היא אבל מבחינה אקרונית כל תרופה בלי קשר עם היא פסיכאטרית או לא שלוקחים על בסיס קבוע לתקופה ארוכה מומלץ מתעם משרד הבריאות לבצע בדיקות דם אחת לשלושה חודשים עד חצי שנה והאחריות על הביצוע של בדיקות אלא מוטל על המטופל עצמו (ואני חס וחלילה לא רומזת שהתרשלתם בביצוע הבדיקות ממש לא) אכן המערכת פישלה בצורה רצינית עד מאוד ולצערי דברים כאלה קורים קרו בעבר ועוד יקרו בסוםו של דבר מדובר פה בחומרים כימיקלים ובבני אדם אני לא יודעת מה הפרוש של הבדיקות שציינת שרוצים לערוך לביתך אבל אני משערת שמדובר בבדיקות פולשניות ולא נעימות היתרון בארדמה כללית הוא בכך שהמטופל אינו צריך לשתף פעולה ובעצם אין הוא מרגיש את החוסר נעימות והכאבים הכרוחים בטיפולים אלו אני אישית מאמינה שהתיעצות עם המטופל לגביי צורת הביצוע של הבדיקות תוך אסברת התהליך והתחושות הכרוחות בבדיקות אלו וכן אסברה של האופציות העומדות בפניו (ארדמה כללית או מקומית או ללא ארדמה בכלל) והיתרונות והחסרונות של כל אופציה ומתן האפשרות למטופל עצמו לאחליט מה הוא מעדיף היא הדרך הנכונה בתנאי שהמטופל נמצא במצב שהוא מסוגל להבין את ההשלכות של כל בחירה שלו ולהחליט בעצמו בצורה אגיונית היא הדרך הנכונה ובמידה והמטופל אינו יכול לקבוע בעצמו על הרופאים לתת לאדם אחר קרוב עליו את כל האינפורמציה ולהתייעץ בו בבחירה באופן מתן הטיפול משום שסביר להניח שאדם זה מכיר את המטופל במידה כזאת שהוא יכול לשער מה מידת הסיבולת של המטופל ומידת יכולתו להתמודד עם ההליך הרפואי אלוואי ואיו לי את המילים לתת לך את התמיכה שאת זקוקה לה ברגע זה אבל לצערי אין לי ואני יכולה רק לנסות לחזק אותך מרחוק ולכתוב שאת תמיד מוזמנת לכתוב קבלי חיבוק ווירטואלי ((((((((((((((((((((((שרה)))))))))))))))))))))))) שלך פרוזק עוז

01/04/2005 | 02:06 | מאת: שרה

שמחתי להיענות המהירה.בקשר למתן התרופות ולגילה כפי שרצית לדעת. בתי בת 33, ומקבלת התרופות הנ"ל: 1.איטומין - 3 פעמים - 2 כדורים 40 מ"ג 2. דקינט - כדור 1 בבוקר - 2 מ"ג 3. קלופיקסול - 1 כדור בערב 10 מ"ג כמובן שננסה להסביר לה בקשר לבדיקה אולם השאלה היא עד כמה תבין ותהיה מוכנה לעשותה ללא הרדמה. הבדיקה היא בדיקת קיבה כנראה. ושוב הרבה תודות. דרך אגב, עם מי היה לי הכבוד להתכתב?