תופעת לוואי של צ'יפראלקס ד"ר לידיעתך!
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
היי, מה שלומך? אני מרגיש נהדר. פרט לתופעה שאמרתי לך עם הצ'יפרלקס והרעד בשפתיים. אתה טענת שאין קשר בין הרעד בשפתיים לבין הציפרלקס, וכך גם טענה הרופאה המטפלת שלי, ובכן, צר לי, אך שניכם טועים! לא יכולתי יותר לסבול את הרעד הזה (הוא ממש חזק) אז הפסקתי לשבוע את הכדורים על דעת עצמי לראות אם זה יעבור. לקחתי שבוע אחד חצי כדור בבוקר ולאחר מכן הפסקתי. ברגע שהפסקתי עם הציפרלקס לחלוטין הרעד בשפתיים נעלם כלא היה! ביינתים, המשכתי להרגיש טוב,אבל איימו עליי מהלימודים שאם אני מפסיק את התרופה מעיפים אותי משם, וגם אמא התנגדה לכך שאני אפסיק את התרופה, בלית ברירה אני התחלתי אתמול לקחת אותה שוב (10 מ"ג יחד עם דפלפט 400 פעמיים ביום) וגם היום לקחתי והנה, שוב הרעד בשפתיים חזר כמה נפלא ובכן... יש לכם עוד הרבה מה לחקור ואני עכשיו חסר אונים.
האם בציפראלקס יש חומרים הגורמים להשמנה? או האם ההשמנה נובעת כתוצאה מכך שהציפראלקס גורם לתיאבון יתר? עלי לציין כי אני שומרת דיאטה חמורה ולמרות זאת איני מצליחה לרזות ואף ניכרת עליה במשקל. מה עלי לעשות. אני לוקחת היום 2 כדורים של 10 מ"ג , ברצוני לנסות לרדת בכמות המינון בין השאר כי אני מרגישה יותר טוב וכן בגלל ההשמנה. כיצד מתחילים לרדת במינון?
תרופות מסוג SSRI יכולות לגרום לרעד. לדעתי זה צריך להופיע אפילו בעלון לצרכן שמצורף לתרופה. האם קראת אותו? אין כאן שום דבר חדש. זאת לא תופעה נפוצה אבל מוכרת. מבחינה נוירולוגית מדובר על בעיה אקסטרא-פירמידלית (EPS).
לאלמוג אין ספק שהפסקת התרופה והעלמות הרעד, ואחר כך חדושה והופעת הרעד הם הוכחה. תמיד לומדים דברים חדשים. כעת כנראה צריך החליף את הציפרלקס לתרופה אחרת מאותה הקבוצה בתקווה שלא יהיו תופעות לוואי. שבוע טוב דר' גיורא הידש