גמילה מסרוקסט שאלה לדור ודר הידש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

05/02/2005 | 18:27 | מאת: מלי100

לאחר שימוש של 6 שנים בסרוקסאט החלטתי להיגמל ממנו כי באופן עקרוני אין בחיי מצבים שמובילים אותי לדכאון...ניסיתי להיגמל עי הפחתה של חצי כדור כל שבוע..נעזרתי גם בכדור קלונקס חצי מג פעם ביום כדי שלא יהו תופעות גמילה ואשאר רגועה לאחר שבועים הגעתי לרק חצי כדור התחלתי לחוש חרדות לא קלים..ונאלצתי לחזור לכדור וחצי ביום ..כמובן הפסקתי את נטילת הקלונקס..וכעת אני חשה כקודםעם נטילת הסרוקסאט במינון רגיל של כדור וחצי ביום.האם התופעות שחשתי היו אכן תופעות גמילה?או משהו אחר..האם ניגזר עליי לחיות עם הכדור הזה כל חיי?אנא תעזרו לי?אני רוצה לציין שהחלטתי להפסיק עם הסרוקסט לאחר התעייצות עם רופא במרפאה לבריאות הנפש שאמר לי שאני כבר לא זקוקה לכדור לדיכאון..כי מצבי בעינו טוב מאוד..וחלק מהרצון להפסיק את הסרוקסט בא לי לאחר ששמנתי מאוד וחיי המין שלי נפגעו קשות.

05/02/2005 | 19:59 | מאת: דור

תנסי גמילה יותר הדרגתית. להוריד חצי כדור כל חודש ולא כל שבוע. אם עכשיו את על 30 מ"ג ליום אז תנסי חודש אחד עם 20 מ"ג. אם יעבור בשלום אז עוד חודש עם 10 מ"ג ליום. לבסוף חודש אחרון עם 5 מ"ג ליום (רבע כדור). הבעיה בגמילה מסרוקסט שמרגישים את חסרונו לא בטווח המיידי (כמו קלונקס) אלא בטווח של שבועות ולעיתים חודשים. לכן זה יותר מורכב. לא מדובר בהתמכרות אלא באיזון רמות הסרוטונין במוח.

06/02/2005 | 00:29 | מאת:

למלי כפי שדור כתב כנראה שמדובר מתופעות של סיום הטיפול. פשוט צריך לסיים לאט לאט, אחרי שש שנים גם אין לאן למהר. במידה ותתקשי להפסיק גם לאט ישנן דרכים אחרות ובמידת הצורך אשמח להרחיב על כך. שבוע טוב דר' גיורא הידש