התייעצות בנוגע לטיפול פסיכיאטרי.

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/01/2005 | 10:11 | מאת: אייל

לפני כשנה לערך, משום מקום, התחילו לי חרדות ודיכאונות. עד שהבינו שזה חרדות לקח זמן, אבל אחרי שאני הבנתי על מה מדובר החרדות טיפה ירדו מפני שידעתי שהכל בראש. מאז המקרה הראשון חיי השתנו מקצה לקצה בצורה חדה. פעם הייתי אוהב לצאת לבלות, לנסוע לחו"ל ופשוט לחיות. היום המצב מאוד עצוב בשבילי, מפני שאני עושה דברים רק שחייבים כביכול לעשות (קניות לבית, עבודה, קצת מסעדות). לדוגמא אם פעם הייתי רוצה ללכת לקניון עם אישתי סתם כדי לבלות, היום אני לא עושה את זה. המצב הזה פוגע לי באיכות החיים מאוד וכמו כן פוגע באנשים שסביבי (אישתי ומשפחתי). לצערי הרב, אישתי לא כ"כ מבינה מה פשר החרדות ולמה הם גורמות אבל ככל שעובר הזמן היא מתחילה להבין "מה מותר ומה אסור". כמו כן, לכל מקום שאני הולך אני לוקח איתי כמה כדורי וואבן "למקרה הצורך" וזה גורם לי תחושת ביטחון. מבין כל הדברים המציקים שקורים לי במשך היום, הדבר הכי מציק זה ההיפוכנודריות שיש לי. פעם אם היה כואב לי משהו או מציק ממש לא הייתי מתרגש מזה. היום כל דבר קטן (דופק מהיר, כאב בחזה, סחרחורות, בטן וכו...) מייד אני הולך לרופא וזה מאוד מפריע לי.אני בחור בסה"כ בן 25 ועד לפני המקרה המקרה הייתי הולך לחדר כושר, מתאמן עם משקולות ועשיתי הכל. היום אני פשוט שבר כלי. כל סחרחרות קטנה ואני חושב שסוף העולם הגיע. לפני כחצי שנה הייתי אצל פסיכיאטר והוא נתן לי כדור אפקסור 37.5 והכדור ההזה פשוט גמר אותי. לא יכולתי לקום בבוקר ללכת לעבודה, הייתי ממש מסומם ומסוחרר. בעקבות כך חוץ מהצרות שיש לי גם נוצר לי חרדות מלקיחת כדורים. כל כדור (אפילו אדוויל) אני מייד מסתכל בתווית ומתחיל לשקשק. לפני כחודשיים שוב אזרתי אומץ והלכתי לפסיכיאטר ודיברנו על הכל והוא נתן לי כדור ציפרלקס ולטענתו זה הכדור עם הכי פחות תופעות לוואי. עד היום (עברו חודשיים) לא לקחתי את הכדורים והחיים שלי לא חיים. אני כבר ממש לא יודע מה לעשות (במיוחד עם ההיפוכונדריה שנוצרה אצלי).

27/01/2005 | 11:27 | מאת: טל

היי אייל. מה שעובר עלייך ממש דומה למה שהיה לי. אתה סובל מאוד ובודאי שמשפחתך נפגעת. קח בחשבון שהמצב החרדתי שלך מביא גם לחשש מנטילת תרופות. אין מה לעשות - עם כל החשש - תקשיב לרופא!! מהידוע לי הציפרלקס יחסית עובד מהר! ישנם תופעות לואי בשבועות הראשונים, יכול להיות אף שמרוב חשש יהיה לך התקף חרדה בהתחלה, אך בטווח של חודש העסק יתחיל להירגע...כדאי אולי לשקול עם הרופא נטילת מרגיע (למשל ואבן שהזכרת - האם עזר לך?) בתקופת ההסתגלות. טפל בעצמך - אף אחד לא יעשה זאת במקומך.

27/01/2005 | 17:06 | מאת: דורון

מצטרף לטל , אכן ציפרלקס כדור מעולה ועם מעט תופעות לואי, וכדאי בהחלט לקחת כדור נוגד חרדה מיידי כגון וובן לתקופת הביניים עד שהציפרלקס יתחיל לעבוד תוך שבועות ספורים. חבל לסבול אם יש פתרון די פשוט. שבור את מעגל החרדה קח את הכדור/ים ויהיה טוב. מחזיקים לך אצבעות, בהצלחה.