אני לוקחת בית מרקחת שלם....

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

26/01/2005 | 13:00 | מאת: רחל

שלום ד"ר... אני רוצה שתדע שלאחרונה אני לוקחת בית מרקחת שלם... כלומר 13 כדורים ביום. לפעמים אני מתפלאת איך אני מצליחה לתפקד. לקרוא חומר רב ולהתכונן למבחנים. אני יודעת שזו כמות גדולה ויש להרבות בשתיה כי הכליות שלי לא יחזיקו כך זמן רב מעמד וצריך לעזור להן.... מעבר לזה יש לי בולמוסי אכילה. אני פשוט לא שולטת על התיאבון מה עושים עם זה? אני יודעת שלא בריא לאכול הרבה. אני מנסה לחשוב על הלב, על הכולסטרול וכל זה - אבל זה לא עובד... השילוב המדהים של מלריל 100 מ"ג, טגרטול 800 מ"ג CR, דפלפפט 400 מ"ג פשוט גורם לי להיות משהו ענקי..מה עושים? אני יכולה להגיד שתפקודי ה - TSH סבירים אבל ה - T 4 נמוך מאוד. מה כל הבלגן הזה אומר? ונעבור לנושא ששנינו אוהבים: PD כרגע מתחת לשמיכה בגלל הבומים העל קוליים. הכלבה פשוט לא יוצאת מהשמיכה.. והיא צריכה לעשות את מה שעושים כלבים בחוץ. חוץ מזה היא נהדרת ומקסימה ואין כמוה... היא פשוט הדבר הכי טוב שעשיתי לעצמי. רחל

26/01/2005 | 16:54 | מאת: מיכל

שאלוהים ישמור כמה תרופות את לוקחת. מיכל

26/01/2005 | 16:57 | מאת: דור

לרחל- נשמע שאת מתייחסת לכדורים כמו לאוכל ולוקחת עוד ועוד. את מבקשת מהרופא גם את זה וגם את זה ונותנים לך הכל עד שהגעת לכמות מאד מוגזמת. אפילו בסכיזופרניה כיום לא מקובל לתת כמויות גדולות כאלה של תרופות. לכן בשום מקרה אני לא מקבל את הטענה שיש הצדקה רפואית לכמות הגדולה של התרופות שאת לוקחת. אולי תפרטי קצת יותר על הקוקטיל שלך- איזה כדורים, איזה מינונים ולאיזה מטרה כל כדור כדי שנדע קצת יותר. אמנם זה לא תחליף לייעוץ מסודר אצל פסיכיאטר אבל אם פנית לפורום אז תני את כל המידע כדי שנוכל לנסות להשיב לך.

27/01/2005 | 22:36 | מאת: רחל

דור חביב ויקר אני יודעת היטב למה כל כדור משמש. הבעיה היא שאני מאוד לא יציבה מבחינת מצבי הרוח שלי. אין לי סכיזופרניה. אני סובלת מהפרעת אישיות גבולית (לפי מה שאיבחנו ברמב"ם). טגרטול ודפלפט הם המייצבים. פרוזק ואדרונקס הם נגד דיכאון. מלריל הוא נגד מתח ואי שקט וגם נגד בעיות התנהגותיות. וליום זה להרגעת רעד ולהרגעה בכלל. ארטן זוהי תרופה נגד פרקינסון שבמקרה שלי משמשת נגד רעד. ויש כדור אחד נגד כולסטרול שאני לוקחת יען כי תפחתי למימידים גדולים מאוד. אני מודעת לנזקים של התרופות אבל כרגע, בתקופה הנוכחית של חיי, אני עדיין צריכה לקחת אותן (זה מה שטוען הרופא). אני מקפידה על נטילה בזמן וכמובן על המעקב הפסיכיאטרי הסדיר. במקרה שלי הכדורים רק מקלים על הסימפטומים שלי למרות שמחקרים שנעשו לאחרונה טוענים שלהפרעת אישוית גבולית יש גם בסיס נוירוביולוגי.

26/01/2005 | 18:31 | מאת: מתוסכלת אותנטית

ומהי ההפרעה או המחלה שאת לוקה בה?ושאובחנת בה- בצורה קלינית מקצועית? על מנת שנוכל לתת הצדקה..לבית המרקחת השלם שאת אוגרת בקרבך... על פניו..נשמע בלתי סביר בעליל... רק בריאות.

27/01/2005 | 01:03 | מאת:

לרחל מכל בית המרקחת סביר שהמלריל גורם לתיאבון, כך שאל תאשימי את עצמך, את אוכלת הרבה בגלל שהתרופות גורמות לתיאבון. אומנם את נוטלת תרופות רבות אולם שנינו יודעים עד כמה קשה לאזן אותך, כך שצריך להזהר עם כל שינוי אצלך. בקשר לאבחנה, אני חושב ש PD החמודה היא רמז מספיק גדול... אולי נעשה חידון? תשמרי על עצמך דר' גיורא הידש