לימודי פסיכולוגיה ופסיכיאטריה
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
היי, אני חיילת הסובלת מ ocd ודיכאון ומטופלת בטיפול תרופתי ופסיכולוגי במסגרת הצבאית כבר כחצי שנה, רציתי לדעת האם זה יכול להפריע לי אם ארצה להתקבל ללימודי פסיכולוגיה או פסיכיאטריה? (כיוונים שאני חושבת עליהם ברצינות רבה כבר הרבה זמן), האם זה יכול להפריע לי להקבל לתחומים אחרים שאולי ארצה ללמוד? אני חוששת מהיחס במוסדות להשכלה גבוהה לתחום הזה של בעיות. אשמח אם מישהו יוכל לענות לי מתוך ידע או ניסיון אישי, תודה :)
כדי להתקבל לתואר 1 אין שום בעיה. לגבי תואר שני-קחי בחשבון שמאוד קשה להתקבל גם ככה- צריך ציונים גבוהים (90) + מבחן מתאם +לעבור מיונים . יש נטייה להאמין שדווקא מי שכן נמצא בטיפול-כלומר מודע לבעיותיו, מתמודד איתן וכו', יכול אולי להתאים יותר לטפל באנשים אחרי- וזאת כמובן במסגרת המגבלות. ברור שלא יתנו לחולה פסיכוטי להיות פסיכולוג. בראיונות לתואר שני במחלקה הקלינית (יענו לימודים להיות פסיכולוג קליני), השמועות אומרות שדווקא יש העדפה לאנשים שהיו בטיפול. יש אפילו ספר שנקרא "נפש לא שקטה" כתבה אותו פסיכותרפיסטית (אמריקאית) שסובלת מהפרעה בי פולרית. אני חושבת שזה גם תלוי בחומרת ההפרעה שאת סובלת ממנה, אם היא כרונית, אם היא כוללת התקפים פסיכוטיים וכו'. לגבי פסיכיאטריה יש איזשהו בירור על המצב הרפואי, אבל אני לא לגמרי מבינה בזה. הכי טוב לקרוא בידיעון של הפקולטות השונות באינטרנט ואם יש שאלות להתקשר למזכירות החוגים ולברר. בכל מקרה, בהצלחה.
תנאי הקבלה ללימודים אקדמאיים מבוססים בעיקר על כישורים אינטלקטואלים ופחות על מרכיבים אחרים. כיום ניתן לעשות תואר ראשון ותואר שני בפסיכולוגיה גם במכללות ושם תנאי הקבלה יותר קלים. רפואה ניתן ללמוד רק באוניברסיטה או בטכניון ובארץ תנאי הקבלה מאד גבוהים. במקצועות טיפוליים בד"כ מקובל לבצע ראיון אישי ובירור לגבי היסטוריה רפואית אבל לא תמיד חוקרים לעומק. אם תהיי בריאה נפשית בזמן התחלת הלימודים אז יש סיכוי שזה לא ישפיע ולא חשוב אם יש לך כיום דיכאון, OCD או סכיזופרניה. במידה ויתרשמו בראיון שאת לא בריאה בנפשך אז סביר להניח שלא תוכלי להתקבל גם אם יש לך ציונים מאד גבוהים. תואר ראשון בפסיכולוגיה איננו תואר טיפולי אלא לימודים תיאורטיים ולכן אין הבדל בינו לבין פילוסופיה או פיזיקה מהבחינה הזאת ואם את עם ציונים ברמה שהחוג דורש תתקבלי ללא קשר לעבר הרפואי שלך. כנ"ל תואר במדעי הרפואה (לא רפואה). מבחינה מעשית זה לא נותן הרבה אבל הידע התיאורטי הוא זהה ברובו. בהצלחה.
לרוית אכן החשש במקומו כפי שכתבו קודמי. ברוב בתי הספר לרפואה יש ראיון אישי שבו בודקים את האישיות וההתאמה לעבוד כרופא. בראיונות אלו בדרך כלל לא מומלץ להזכיר שהרצון הוא להגיע לפסיכיאטריה. אבל כל אלו הם שמועות. כל טוב דר' גיורא הידש