מקרי חירום
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
ד"ר הידש שלום, אני מדריכה של בני נוער שלחלקם יש הפרעות נפשיות קשות- הפרעות אכילה, דיכאון וכו' לא כל החניכים בעלי הבעיות מטופלים אצל פסיכולוג. כיצד אני יכולה לדעת מתי לקחת חניך לפסיכיאטר בחדר מיון? האם יש אפשרות לזהות התקף פסיכוטי מראש? כיצד מזהים התקף פסיכוטי? האם זה נכון שכאשר אדם נמצא בהתקף אסור לצעוק עליו או לתת לו פקודות כדי שלא יחוש מאוים? יש לי חניכים שמאיימים בהתאבדות- מה אני צריכה לעשות? האם כדאי לפנות לפסיכולוג באופן שוטף בקשר לבעיות של החניכים? בתודה, אורית.
אורית את צריכה לקבל הדרכה מקיפה מהנהלת המוסד שבו את עובדת. כמה שורות באינטרנט לא יכולים להחליף הדרכה מקיפה. ברור שיש לך אחריות לגבי מצבם של החניכים גם ברמה המשפטית ואת יכולה להינזק מאד אם יגרם להם נזק כאשר את לא פעלת בשיקול דעת סביר ומתאים. כמובן שהאחריות שלך היא מוגבלת בהתאם להשכלה שלך ולתפקיד שלך באותו מוסד. אל תנסי לטפל במצבים שאין לך הכשרה מקצועית לטפל בהם.
אורית יקרה שלום וברכה, ראשית מחזקת את ידך בעבודת הקודש שלך. שנית: את חייבת לקבל הדרכה פרטנית וכוללת לגבי כל מקרה ומקרה שמתרחש ולגבי כל חניך וחניך, ממנהלי המוסד בו את מטפלת, ולהיות ערה לכל שינוי התנהגותי של חניך, ולקבל הנחיות ברורות כיצד עליך לפעול בהתקפים פסיכוטים של חניכים שהנם משתנים עוצמתית ומהותית מחולה למשנהו. זכרי: הערכות נכונה, זהירות ומודעות מונעים אסונות. בהצלחה רבה.
לאורית אכן הנושא רחב מאוד ולכן גם האחריות שלך רבה. אומנם את צריכה מספר כללים שעל פיהם תוכלי לפנות לגורם טיפולי אבל איני חושב שאת יכולה ללמוד את כל התורה בזמן קצר. כלל פשוט הוא תמיד לעקוב אחרי שינויים. אם ישנו ילד שקט ופתאום מתחיל להיות פעיל מדי או להיפך ילד פעיל אשר מתחיל להיות שקט או משתולל, זה סימן אזהרה. אני חושב שאת צריכה לברר במסגרת מה האפשרויות שלך ואל מי לפנות כאשר את מרגישה שמשהו קורה. כל טוב דר' גיורא הידש