לד"ר הידש -ציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

26/11/2004 | 10:38 | מאת: dd

שלום רב. האם נטילת ציפרלקס עלולה לגרום לעלייה במשקל? ואם כן, האם הכדור עצמו גורם לעלייה, במשקל או שהוא גורם להגברת התיאבון וכתוצאה מכך לעלייה במשקל? האם אפשר ליטול את הכדור חודשים ארוכים ולא לעלות במשקל אם מקפידים מאוד, או שזה בלתי ניתן לשליטה? יש מישהו כאן שנוטל את הכדור די זמן ולא השמין?

26/11/2004 | 14:07 | מאת: ברק

היי, מצטרף לאותה שאלה, הכדור הזה גורם להשמנה (אצלי לפחות- כמו הקודם שנתנו לי - אפקסור) ברגע שהפסקתי עם האפקסור היתה ירידה דרסטית במשקל - והצלחתי לשמור על חיטוב ולאכול יותר) לא יודע מה לעשות , שוקל להפסיק. מוכן לסבול כל תופעת לוואי אחרת אבל לא השמנה!! אני מצרף שאלה נוספת, האם יש שינוי בתפקוד הכבד - ומה בעצם גורם להשמנה? היות ואני בתכנית אימונים - אוכל פחות ועושה כושר אבל עדיין - יש תופעה של אגירת שומן בגוף- וזה מטריד. כאילו חילוף החומרים הפסיק לחלוטין למרות שתיית מים מרובה ושמירה על פעילות ספורטיבית, יותר קשה לי להתאמן ולשמור על רקמת שריר (ירידה במסה). המון תודה לתשובה.

27/11/2004 | 16:34 | מאת:

לברק ודידי אחת מתופעות הלוואי של ציפרלקס כמו כל התרופות מקבוצה זו היא עליה במשקל. לא כולם עולים במשקל ומדובר על תופעת לוואי בשכיחות לא גבוהה עם הציפרלקס אבל בהחלט קיימת. כנראה ישנו שלוב של עליה בתיאבון עם ירידה בקצב המטבוליזם לכן לא תמיד דיאטה ופעילות גופנית מצליחים לשמור על משקל הגוף ויש עליה. הכדור עצמו אינו גורם לעליה במשקל באופן ישיר. עם זאת כאמור, תופעת לוואי זו אינה קיימת אצל כל האנשים. שבוע טוב דר' גיורא הידש