עבודה לבית ספר אנשים מפורסמים!
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
תודה חברים על עזרתכם. אני גם זקוקה לממציאים גדולים שלהם הייתה בעיה נפשית. אין ספק שאנשים בעלי הפרעות נפשיות הביאו למהפכות ופריצות דרך משמעותיות למרות מצבם כמו זרמים באומנות סלבאדור דאלי הם הוכיחו שלמרות הפרעתם וסלידת החברה מהם יצירותהם הדהדו במרחבי הזמן שבו האנשים"הבריאים, עושים שימוש עד נכון להיום. אני מנסה לעשות מחקר לבית הספר שאולי דווקא ללא הפרעתם הנפשית הם לעולם לא היו יצירתיים כי רק בגלל היסורים הנפשיים והאקסנטריות שלהם הם חצו את התבניות וההתניות שבני האדם רגילים להם. הם שילמו מחיר כבד כמו ניכור הגלייה ורדיפה ולעיתים שילמו בחייהם בהתאבדות אך האנושות זכתה ליצירות מופת.
http://planet.nana.co.il/panicdis/fff.htm צרלי שין פרדריך ניטשה קפקא ואן גוך קורין אלעל שמוליק קראוס אסי דיין ירון לונדון ועוד
אני לא חושב שבנאדם נעשה אמן עקב בעיות נפשיות. אולי אמנים הם קצת יותר רגישים ופגיעים ולכן יש יותר אמנים חולי נפש - אחוזם בשאר האוכלוסייה- מה שגם לא נראה לי נכון.