אוננות בפומבי
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
שלום , יש לי בעיה שאני מאוננת וחייבת קהל . אני מאוננת מול אנשים ונסחפת אני לא יודעת מאיפה אני מקבלת תעוזה שכזו. ברצוני לדעת מהם הסיבות לתופעה הזאת ואיך קוראים לה . נילי.
לנילי כל חשיפה של מיניות בקהל והגורמת לריגוש נקראת אקסיביציוניזם. מדובר בהפרעה נפשית ולכן גם מגיעה התעוזה וחוסר הפחד. דר' גיורא הידש
כי אנחנו לא מדברים על משהו רפואי אלא על משהו תרבותי. אני חולק עליך לא על הגדרת התאור של מעשיה של נילי כאקסיביציוניזם אלא על הסיווג של אקסיביציוניזם כהפרעה נפשית. בעבר ייחסו הפרעה נפשית להומוסקסואליות ולעוד צורות של הנאה מיניות. כיום זה כבר הורד מרשימת ה DSM. בעבר, "עירום" בקולנוע היה נחשב תועבה ואילו כיום השחקניות הכי מכובדות מתפשטות בסרטים. לא יודע למה נטוריזים (עירום קבוצתי ללא פעילות מינית) יחשב כנורמלי וכאקסיביציוניזם יחשב כהפרעה נפשית. אז בעבר היו מועדונים של אקסיביציוניזם שבהם אנשים מקיימים יחסי מין אחד ליד השני. כיום, אתרי אינטרנט המכובדים המובילים בישראל, מאפשרים לכל אדם לפתוח מצלמה ולהראות את עצמו עם או בלי פנים. התדהמה הייתה מכך, שכל כך הרבה בחרו להראות את עצמם בסיטואציות מיניות וחלק אפילו חשפו פנים. אז העולם מתקדם ובעידן האינטרנט מה שנחשב בעבר כחריג מאד, היום נחשב לחריג קצת. אז הכל עניין של תרבות ופורנוגרפיה, כמו שידוע לכולם היא עניין של גאוגרפיה ותרבות. כל עוד נילי מעל גיל 18, כל עוד טוב לנילי עם זה והיא לא עושה זאת בגן הציבורי לעיני אלו שלא רוצים להיחשף לכך, למי יש זכות להגיד לה שיש פגם בהתנהגות שלה ובכך לטפח אצלה ריגשי אשם על הצורה שבה היא מקבלת עונג מיני ? אני מניח שאם נילי הייתה חייה בעולם שבו העניין מאד מקובל חברתית היא הייתה מרגישה טוב עם עצמה. שוב אנחנו חוזרים לעניין התיוג הפסיכיאטרי והגדת כל מה שהוא אפילו קצת חריג מהמקובל, כהפרעה נפשית.
גועל נפש ! מה הקשר לפורום ???
מיכל! ברור שיש קשר לפורום. התשובה של דר' הידש מסבירה את זה היטב. וחוץ מזה, עצם הפניה לפורום מראה על מצוקה, אז תשקלי את המילים שלך. סיגל
נילי, אשמח אם תכתבי לי ישירות למייל: [email protected] תודה.