פחד מנסיעה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

17/08/2004 | 11:17 | מאת: נטלי

לפני 5 שנים עברתי תאונת דרכים ומאז הפחדים מלווים אותי במיוחד כאשר בעלי ואני נוסעים ברכב, הלב שלי דופק חזק ואני לא רגועה עד שאני חוזרת הביתה . מה עלי לעשות על מנת להקל על פחדיי? הייתי מטופלת בעבר בכדורי פבוקסיל + שיחות אך ללא שינוי במצבי. בנוסף הייתי שותה תה צמחים רוטה.

17/08/2004 | 11:18 | מאת: נטלי

שכחתי לציין כמובן שמאז התאונה אינני נוהגת וקשה המחשבה מלחשוב על זה בכלל. תודה רבה

17/08/2004 | 19:26 | מאת: אביגיל

שלום נטלי, זה בודאי לא יעזור לך... אבל אני כל כך מזדהה עם החרדה שלך... כנראה על רקע ארוע פוסט טראומתי... חיי טובים ומאושרים עבודה מספקת, בעל אהוב ואוהב ילדה נפלאה... אבל אני כל יום מתמודדת עם חרדת נהיגה בדרך לעבודה, וזה הפך את החיים שלי לסיוט. לפני חודשיים פניתי לפסיכיאטר שנתן לי כדורי צפרמיל , קשה לי לומר לך אם זה עוזר משום שאני נוטלת את הכדור רק חודש וחצי ואין שיפור משמעותי. אם זה יעזור אשלח לך מייל. בהצלחה !!!

17/08/2004 | 23:30 | מאת:

לנטלי לעתים אחרי תאונה או טראומה כל דבר המזכיר את האירוע הטראומתי גורם לחרדה ואי שקט. תופעה זו אופיינית להפרעה פוסט-טראומתית. הטיפול בחרדה אחרי אירוע טראומתי קשה. מצד אחד אפשר לנסות להתאים תרופה אחרת, אבל הדבר החשוב הוא להלחם במגבלה ובהתנהגות ההימנעותית. כך שחשוב שתמשיכי לנסוע עם בעלך אפילו אם זה קשה לך, ולאט לאט תתחילי לנהוג בעצמך. במקרים אלו הזמן רק מחמיר את הבעיה ואינו מקל. אם יש צורך אז אפילו כדי לקבל ביטחון אפשר לקחת מספר שיעורי נהיגה עם מורה, אבל את חייבת לחזור ולנהוג. חיייבים להלחם בחרדה. שיהיה רק טוב דר' גיורא הידש