חרדה חברתית
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
שלום... אני סובל שנים רבות מחרדה חברתית,בעיקר פחד קהל והתנהגות מתוחה בשהיה עם אנשים בסיטואציות מסוימות בהן אני מרגיש לחוץ.הדבר מפריע לי מאוד.השאלה שלי היא מבחינת הטיפול התרופתי בח"ח מהו הכדור המומלץ ביותר והממוקד ביותר לחרדה זו? היכן אוכל למצוא טיפול קבוצתי או פרטני לחרדה חברתית באזור השרון/מרכז? תודה ושבת שלום
תרופות לחרדה חברתית יכולות להיות מסוג MAOI (נרדיל, אורוריקס), SSRI (סרוקסט, לוסטרל), SSNRI (אפקסור), BNZ (קלונקס, קסנקס). כיום SSRI (קיימים 6 תרופות מקבוצה זאת) הם תרופות הבחירה הראשונות לטיפול בהפרעה זאת אם כי ניתן להשתמש גם בתרופות מהקבוצות האחרות. מומלץ להשתתף בטיפול קבוצתי-התנהגותי במקביל לטיפול התרופתי.
למתן בקשת מספר פעמים ולכן אוסיף מספר שורות. התשובה של דור מדוייקת ואני מסכים עם הנאמר. הטיפול כפי שאתה יודע עשוי להיות תרופתי או פסיכותרפיה או שילוב של שניהם. התרופות מקבוצת נוגדי הדיכאון אינן ממכרות ויש להן השפעה נוגדת חרדה ולכן הן המומלצות. איני מכיר את אזור השרון, אבל אולי כדאי לפנות לבית החולים שלוותא שהוא מתקדם מאוד ולברר שם לגבי קבוצות וטיפולים שיחתיים במרפאתם. שבוע טוב דר' גיורא הידש
שלום מתן בזמנו עניתי לך אם איני טועה בפורום ח"ח, ואיכשהוא לא הגבת, למרות זאת אענה גם הפעם: באיזור השרון אכן כפי שכתב לך דר הידש ביח שלוותא- מרפאת חרדה. בנוסף בביח גהה מרפאת חרדה , יש פרטים בפורום חח. הטיפול הוא ע"ח קופת חולים. בתא- במרפאת החרדה של איכילוב. לגבי כדורים - קב' SNRI היא המועדפת בעיניי. מוכנה לענות לך על שאלות נוספות במידה שיש כאלה.