מצב חרדתי דיכאוני
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
מכתב זה מופנה לפסיכאטר פסיכולוג ולכל מי שיכול לעזור אני בוחר להשאר בעילום שם אני בחור שמתקרב לגלי 30 וסובל כבר 12 שנה מחרדות דיכאונות ומחשבות כפייתיות. לאחר סיום לימודי בתיכון התפרץ אצלי מצב חרדתי דכאוני. אני נמצא בטיפול הרבה שנים וכל המטפלים שלי (בינהם הפסיכולוג והפסיכאטר), טוענים שאני בחור חכם מאוד עם נתונים ויכולות גבהוהת מאוד (הרבה מעל הממוצע). בעבר (לפני שפרץ המצב חרדתי דכאוני) הייתי ספורטאי מצטיין (כדורסלן מצטיין), עסקתי הרבה בספורט (בעיקר בכודרסל), הוצאתי בגרות מלאה בבית ספר שנחשב בתקופתי לאחד מהתיכונים הגבוהים והיוקרתיים ביותר בארץ, והייתי בחור טוב,נחמד,וחיית י חיים רגילים כמו כל נער, אך הייתי מאוד מופנם(לא מראה לסביבה מה שאני מרגיש מבפנים). האבחנה של אני המקצוע המטפלים בי היא: שהבעיה שלי היא פחד (פוחד מהחיים)!!!!!!. לאורך כל התקופה (12 שנה אחרונות) אני לא מצליח לצאת מהמצב שנוצר (מה עוד שאני מטופל גם פסיכולוגית וגם תרופתית), אני לא מצליח לעבוד, ללמוד, ולממש את הפוטנציאל הגבוהה שיש בי. חלק מהכאב הגדול הוא שבחור כזה לא מצליח להשתלב בחיים. (כהערת ביניים גם שאני נפגש עם הפסיכולג והפסיכאטר יש להם ממש דמעות בעיניים). מבחינה חיצונית אני נראה טוב (וזאת אני לא אומר כדי לחפות על המצב - הרבה בחורות מסתכלות עליי ורוצות אותי), אבל כנראה שמפאת הפחד,רגישות היתר וחוסר הביטחון שנוצר כתוצאה מהתפרצות החרדה והדיכאון אני לא מסוגל מחבחינה מנטאלית להתמודד איתן ואני רוצה מאוד שתיהיה לי חברה. לאור ההכרות שלי עם הפסיכולוג שמטפל בי כבר הרבה שנים ישנה טענה שבחורה פשוט יכולה להוציא אותי מכל המצב. (אני יודע שמאוד לא ממולץ ליצור קשר עם המין השני כשיודעים ששתי בני הזוג נוטלים או נטלו תרופות פסיכיאטריות ,כי אז ישנו סיכוי שגם הילדים יצאו עם בעיות נפשיות). אני בחור טוב,ישר, לויאלי, הגון , רגיש מאוד, פגיע מאוד , עם "לב זהב", ועם נתונים ויכולות גבוהות מאוד. אני מבקש עזרה וייעוץ מכל מי שרק יכול לעזור.
אם אתה מטופל אצל אותו מטפל כבר הרבה שנים ואין התקדמות בטיפול מדוע אתה לא שוקל להחליף אותו? נקודה שנייה. הפתרון צריך לבוא מתוך עצמך ולא ממישהו או מישהי מבחוץ. מובן שקשר עם מישהי יוכל להקל ולסייע אולםלעולם לא יפתור את בעייתך, כל פתרון שיישען על מישהי מבחוץ יהיה זמני ולא אמיתי. אתה לא מספר בעקבות מה החל כל המשבר, איזה טיפול תרופתי אתה מקבל (האם זהו טיפול מספק?, כלומר,- הטיפול הנכון?)
מציעה לך להפנות את השאלה שלך גם לפורום פסיכותראפיה.
שלום עלום שם. לא ציינת איזה טיפול עברת - תרופתי ופסיכולוגי.... היום יש הרבה סוגים של תרופות ושל פסיכותרפיה - אל תותר, נסה את הכל, תחליף רופא אם יש צורך, תעסוק בספורט ותתאמץ...לאט לאט דברים יכולים להשתנות. בהצלחה ! ואל תותר!
למעדיף אכן עצוב לשמוע על בחור צעיר שנתקע בחיים ואין התקדמות שנים רבות ודווקא בשנים היפות בחיים. אכן קשר עם אדם ובפרט עם המין השני עשוי לעזור. אני מאמין שבחורה שקטה ומופנמת עשויה להיות אתך בקשר ותהיו בטוחים ביחד. כמובן שאנשים מופנמים קשה להם יותר להפגש וכל אחד נמצא הרבה בביתו.... אני מסכים לדעה שיש מקום להתייעץ עם מומחה נוסף כדי לקבל חוות דעת נוספת אולי יש דבר נוסף שאפשר לעשות והוא לא נוסה בעבר. שיהיה רק טוב דר' יגורא הידש