מהם.......

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

07/06/2004 | 01:27 | מאת: הפייטרית

שלום רב, ברצוני לדעת מהי קונברסיה מהי שיטת האבחון ומהי שיטת הטיפול? בנוסף הייתי רוצה לדעת מהי תסמונת מונכהאוזן מהי שיטת האבחון ומהי שיטת הטיפול?

07/06/2004 | 09:53 | מאת: ידע אישי

מעט מידע על הנושא השני שהזכרת "תסמונת מינכהאוזן" באופן כללי: תסמונת מינכהאוזן היא מחלה נדירה יחסית שבה האדם החולה ממציא באופן לא מודע סיפורים ובעיקר תחלואים כדי למשוך תשומת לב וגם לקבל טיפול רפואי בין השאר. ה"התחזות" יכולה לשכנע גם רופאים ואנשי מקצוע, ולעיתים הם אפילו עוברים ממש ניתוחים כירורגיים. למיטב ידיעתי מאד קשה לאבחן. הם מאד משכנעים גם אנשי מקצוע מתחום בריאות הנפש וזה גם נושא מאד עדין כי מאד חוששים ומאד מסוכן להאשים אדם בסיפורים ולהווכח אחר כך בטעות. לא ידוע לי שיש טיפול למחלה הזו. התסמונת נדירה ובכל זאת יצא לי להכיר כמה (!!!) אנשים עם התסמונת הזו וגם את מה שנקרא תסמונת מיכהאוזן על-ידי בא כוח שהיא אפילו נדירה יותר ובה החולה פוגע במישהו אחר כדי שהמישהו האחר יקבל טיפול. לא תמיד ניתן לגלות ולאבחן ולפעמים חוששים מאבחון לא נכון כי מדובר במשהו מאד יוצא דופן. לפי ידיעתי אין מרפא או טיפול שיוציא את האנשים מהמחלה. אם יש הוכחה שהם פוגעים במישהו אחר כל מה שאפשר לעשות זה להרחיק.

07/06/2004 | 15:22 | מאת: מיכל מ

אכן כפי שניכתב, או במילים אחרות מחלה מזויפת (מחלה מדומה). קונברסיה (היסטריה) במובן הפסיכולוגי, קונברסיה - ביטוי של קונפליקט בתסמינים גופניים, הדחף האינסטינקטי המודחק (הדחקה) בא לידי ביטוי באובדן מוטורי או תחושתי, כגון שיתוק, משערים שזוהי אחד הדרכים בה מתפתחת היסטריה. טיפול: פסיכותרפיה בעלת אופי תמיכתי ואמפתי. כמן כם תרופות הרגעה ותרופות נוגדות דיכאון. טיפול קבוצתי הוא לפעמים הטיפול המועדף מיכל מ.