מה הבעיה שלה?
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
ד"ר הידש שלום! יש לי בעיה, הבעיה לא אצלי אלא אצל אשה שקרובה אליי. אני מרגישה שאני חייבת להתייעץ עם מישהו בצורה דחופה מפני שאני מאמינה שאותה אישה צריכה טיפול בצורה מיידית ע"מ שהבעיה שלה לא תשפיע על סביבתה הקרובה, יותר ממה שהיא משפיעה עד כה. הבעיה היא כזאת: היא אומרת כל דבר בערך 5-6 פעמים לדוגמא היא אומרת למישהו לשתות אז זה ממש ברצף כמה פעמים בצורה קבועה בכל משפט. היא לא מסיימת משפטים אלא מתחילה להגיד אותם וממשיכה אותם לעצמה בראש ככה שאי אפשר להבין כלום ממש שהיא אומרת. היא לא נוגעת בשום חפץ בבית ללא שקית ניילון על היד, את האור היא מדליקה עם שקית ניילון את ידית הדלת היא פותחת עם שקית ניילון וכדומה. כל הבית מלא בשקיות! בכל מקום בכמויות אדירות, בכל פינה בבית יש שקיות דחופות בין רהיטים ובעיקר במטבח בתוך המזווה כמויות אדירות! היא לוקחת נייר ומתחילה לחתוך אותו לחתיכות קטנות ומפזרת אותו בכל מקום בבית יחד עם שקיות ניילון- שכבה נייר ושכבה ניילון, בכל מקום בבית. שהיא מרימה משהו, היא טופחת איתו כמה פעמים עד שהיא מרימה אותו, אם זה כוסות או שקיות או מצעים הכל! החדר שלה למשל מלא בשקיות- שבכל שקית יש עוד אלף שקיות קטנות ועוד חתיכות נייר שהיא חתכה. כל דבר היא שמה בשקית כשהיא יוצאת מהבית, אם זה מפתח או אודם או כדורים נגד כאב ראש, ממש כל דבר! אני לא יודעת איך לתאר לך את מה שאני רואה אבל אני יכולה להגיד שהיא מרפדת בניילונים וניירות חתוכים את כל המקומות במטבח ובתוך השקיות שלה שאיתן היא מסתובבת שהן ה- "תיק" שלה... רציתי לציין שבעבר היא הייתה אצל רופא והוא רשם לה כדורים אבל היא לא לקחת אפילו אחד. אני מאוד מפחדת שזה ישפיע עלי ועל עוד אנשים שקרובים אליה כי העימותים איתה על הדברים הללו גורמים עצבים ומתחים רבים. אני מרגישה שהיא מתנהגת בצורה אובסיסיבית לגבי כל דבר אלף פעם היא עושה כל דבר או אומרת כל דבר או שואלת שאלות שהיא שאלה לפני רגע שוב ושוב כאילו היא לא שאלה קודם... בבקשה אני חייבת לדעת מה הבעיה שלה ע"מ שאוכל לדבר איתה ולשכנע אותה לקבל טיפול כי הבעיה שלה מאוד משפיעה על סביבתה הקרובה! מקווה שתענה לי כמה שיותר מהר כי זה מאוד מאוד דחוף! בתודה זאת שדואגת מאוד!
צריך להגיע איתה לפסיכיאטר מה שיותר מהר. אי אפשר לאבחן דרך האינטרנט אך ברור שזו בעיה פסיכיאטרית.
זה נשמע כמו O.C.D. אם תעשי חיפוש בכפתור למעלה תמצאי די הרבה הודעות על ההפרעה הזאת. זו הפרעה כפייתית קומפולסובית ויש כדורים כמו סרוקסט שמטפלים בבעיה.
שלום, אני מבין משאלתך שאת יודעת את התשובה, וכפי שנכתב מדובר בהפרעה אובססיבית. הפרעה אובססיבית עלולה להיות רק סמפטום למחלה אחרת או הפרעה עצמה. אבחון מדוייק צריכים לבצע בראיון מלא כיוון שתמיד יחסרו פרטים חשובים. כך למשל לא ציינת את הגיל, ישנו הבדל עצום והאבחנה תהיה כנראה שונה אצל אשה בת 20 או אשה בגיל הזיקנה. שיהיה רק טוב דר' גיורא הידש