הזעה
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
ד"ר הידש יקר אני נוטלת פאקסט מזה שלושה חודשים (פחות שבוע) ויש לציין שהטיפול עוזר לי מאוד:אני קמה בבוקר,פעילה הרבה יותר ומצליחה אפילו לחייך.אפילו כבר נגמלתי מה"נוקטורנו". בשבוע וחצי האחרונים אני חולמת חלומות חזקים (זוכרת אותם היטב כשאני מתעוררת) בעיקר מהילדות-נעורים שלי אך לא סיוטים או חלומות מפחידים. אני לא יודעת אם זה קשור לחלומות או לא-אבל אני מתעוררת מהשינה באמצע הלילה עם זיעה קרה בכל גופי.מעולם לא קרתה לי תופעה כזאת.יש לציין שההזעה ממש רצינית וזה חוזר כל לילה בזמן האחרון. רציתי לדעת:האם זו תופעה מוכרת? האם זה קשור לפאקסט? באם כן-האם זה מצדיק החלפת הכדור? מה אני אמורה לעשות? (זה מפריע לי כי אני מתעוררת מקור). תודה רבה לך.
טל שלום א. לא מכיר תופעה זו. ב. תופעות הלוואי הם: דיכוי תיאבון,בחילות, כאב ראש, נמנום-אני לא חושב שזה קשור לפאקסט. ג. החלפת כדור תיעשה בהמלצת הרופא המטפל בך. ד. את אמורה לפנות לרופא שנתן לך יעוץ.
לטל שלום, לצערי שני הדברים עלולים להיות תופעת לוואי. גם חלומות עירניים שממש נראים כמו מציאות וזוכרים אותם, וגם הזעה רבה ביום וגם בלילה. כך שקשה לדעת האם ההזעה היא בגלל החלומות או בגלל התרופה. אני מאמין שבגלל הסרוקסט. תמיד לפני החלפת תרופה צריך לעשות מאזן של יתרונות והשפעה טובה לעומת חסרונות-תופעות הלוואי. לפי תוצאות המאזן קובעים האם להמשיך עם התרופה או להחליף. צריך לזכור שתרופה חדשה עלולה לא לעזור ויהיו לה תופעות לוואי, כלומר יש בכך סיכון מסויים, מצד שני עשוי להיות גם יותר טוב שיהיה רק טוב דר' גיורא הידש