סירוב לקבלת טיפול
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
עפ"י אבחונו של פסיכיאטר ,אמי בת ה 65 סובלת מפסיכוזה וקיבלה כדורים לקחת מדי יום. בתחילה היתה התנגדות קשה מצידה אך לאחר שיכנועים מצד המשפחה החלה לקחת. לפי טענתה היא עדיין לוקחת אותם, אך בפועל מסתבר שלא. בהתייעצות עם הפסיכיאטר, הוא הציע לי שאמי תיקח אלטרנטיבה של זריקות , אך כנראה היא תתנגד גם לזה. המצב ילך וירע אם היא לא תקבל טיפול. כיצד ניתן לשכנע אותה כדי לקבל את הטיפול במהרה ?
תמיכה מהמשפחה מאד חשובה ליצירת שיתוף פעולה אבל קודם כל להתיעץ עם הפסיכיאטר שבדק אותה מה מידת הדחיפות של הטיפול התרופתי ואם מצבה דורש טיפול מרפאתי כפוי.
לאסי שלום, שאלה קשה וחוזרת פעמים רבות במשפחות רבות. בגלל חוסר המודעות אנשים מסרבים ליטול טיפול שעשוי לעזור להם. היתרון של הזריקות שפעולתן ארוכת טווח, כלומר ניתן להתווכח על זריקה פעם בחודש ואז יש ביטחון שאמך נטלה את הטיפול ובמשך חודש ימים "יכול להיות שקט". כנראה שזו הסיבה שהרופא המליץ על זריקות. אין תשובה אחת ל"איך אפשר לשכנע", בדרך כלל חשוב לא להתייאש, לחזור פעמים רבות על הבקשה, ואנשים רבים. גם אנשים קרובים יותר וגם רחוקים ישתתפו במאמץ וינסו לשכנע אותה. שיהיה רק טוב דר' גיורא הידש