IXEL - למישהו יש ניסיון? דר' הידש?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

02/02/2004 | 20:15 | מאת: שרון

עברתי מפקסט לציפרמיל, ואחרי חודשיים של סיוט ביקשתי לעבור לאפקסור לפי המלצה של דר' הידש. הרופא אמר שבקופת חולים מכבי מתן אפקסור דורש אישור של מנהל המחוז ולחן נתן לי איקסל במקום. האם למישהו יש ניסיון עם איקסל?? דר' הידש - האם אתה יכול לתת פידבק feedback על כדור זה?? תודה רבה

02/02/2004 | 22:32 | מאת: שירה 59

הייתה פה שאלה לא מזמן על ixel. זו גם תרופה דואלית כמו האפקסור ועובדת על הנוראפינפרין ועל סרוטונין. היא צרפתית, וכנראה זולה יותר לכן אין בעיה לתת אותה. לי אישית היה ניסיון לא טוב איתה בגלל תופעות הלוואי, גם את זה תמצא בחיפוש. אם אני זוכרת טוב אפקסור עובדת קצת יותר על סרוטנין ואיקסל קצת יותר על הנוראפינפרין.

02/02/2004 | 23:47 | מאת:

לשרון שלום, תשובתה של שירה מלאה, מדובר על שתי תרופות עם מנגנון דומה ותודה לשירה. שיהיה רק טוב דר' גיורא הידש

03/02/2004 | 10:59 | מאת: משה

איקסל עדיין לא עברו את בדיקות FDA. הם הגישו בקשה בארה"ב אך עדיין אין שם אישור. היא אושרה במספר מדינות באירופה, דרום אמריקה ואסיה. עדיין אין מספיק מידע לגבי הבטיחות של התרופה. היא מאופיינת במיעוט תופעות לוואי מיניות (יחסית לכל שאר התרופות המקבילות) אך יכולה לגרום לעצירת שתן. זאת התרופה היחידה שמשפיעה על הסרוטונין והנוראפינפרין בצורה שווה (אפקסור משפיע בעיקר על הסרוטונין).