עוול שעשו רופאים לבני

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

06/01/2004 | 19:26 | מאת: אמא של...

בשנת 96 חלה בני בסכיזופרניה . רופא פסיכיאטרי של קופת חולים איבחן וקבע שעליו ליטול הלידול. במשך השנה של נטילת התרופה, ירד בני במשקלו כעשרה קילו קיבל פיסורה בגלל עצירויות , רעד בידיו, טשטוש בראיה וישן בממוצע כעשרים שעות ליממה. כל פניותיי אל הרופא המטפל להחליף כדורים , עלו בתוהו... פניה אל הרופא הממונה על הרופא המטפל, עלו בתוהו וגם בעלבונות שאני, אינני פסיכיאטרית ואין לי מושג מה הטיפול הנאות. הרופא המטפל טען שאין לי מזל, ואני חייבת לקבל את העובדה שבני חולה במחלה קשה. עצם האמירה היתה בוטה ומעליבה. "חוסר מזל"? למה בכלל להעלות נקודה שאינה רלוונטית למחלת בני? לאחר פניה אל רופא פרטי ,שקבע דיאגנוזה שגויה (לצערנו הרב, למרות היותו מומחה במחלת הסכיזופרניה וגם מנהל מחלקה בבית חולים מסוים,) הבן קיבל תרופה (ליתיום לטיפול במאניה דיפרסיה שלא היתה לו) התרופה הזיקה והרופא דרש להפסיק מיד לקחתה. כשחזרנו אל המרפאה ברב יאושנו , לא הסכים הרופא המטפל בקופת חולים לטפל בבן וגם לא הרופא הממונה עליו............ עונש, הגיע לנו עונש ,כי העזנו ללכת לרופא פרטי אחרי שנה של טיפול כושל בקופת חולים. הבן אושפז בשנת 2000 בכפיה בבית חולים. רק שם בעזרת רופא נבון נמצאה התרופה ההולמת והיא אינה הלידול..................וארטן........ אלא ריספרדל.......(.שמהר מאד הפך למינון נמוך ביותר , - 2 מ"ג, ) תרופה זו הצילה את שפיותו מיידית...........והיום , שלוש שנים אחרי האשפוז הוא לומד באוניברסיטה...... הבן במעקב מדי חודש ובעיקר........... על מנת לקבל מרשם לתרופה ולא יותר.... הרופא הנוכחי, מתחשב מאד מאד מאד, בדעתי.....מאחר והוא סבור שהסנסורים שלי הם הקובעים והם האוקבייטיבים ביותר בהיכרותי את בני יותר טוב מכל אדם וגורם חיצוני. למה התעקשו הרופאים הגאוותנים לא להחליף לו את התרופה? האם לא עומדת לנגד עיניהם טובת החולה? האם רק עיקשותם להיות צודקים היא הקובעת???????? תשובתך דוקטור נכבד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

06/01/2004 | 19:39 | מאת: TW

מסקנה? להיזהר מרופאים או פסיכולוגים גאוותנים.האגו זה דבר מסוכן.!!! וכדאי תמיד אבל תמיד לא חסוך בנושא ולקבל חוות דעת נוספת. ורצוי פרטי מכיוון שלצערנו זה הסקטור היחיד שאפשר למצוא (תמורת כסף אבל לפחות מגיע להם) בני אדם.

06/01/2004 | 21:17 | מאת: יוסי

אמא יקרה! האם יש איזשהם תופעות לוואי לרספרידל, שמזכירות את תופעות הלוואי של ההלידול? אפשר לשאול מה היו הסימפטומים של המחלה, שבגללם הוחלט בכלל על הלידול? האם הרספרידל, ממתמודדת כראוי, עם התופעות של המחלה מצד אחד, והאם יש לה איזשהם תופעות לוואי מצד שני? סליחה שאני ממטיר עליך כל כך הרבה שאלות, אך אני מתמודד עם בעיה דומה, ואוכל להעזר בנסיונך. תודה עבור תשובתך יוסי

06/01/2004 | 22:50 | מאת: אבישג

אמא יקרה רופאים הם ככל האנשים, לא טובים מהם ולא גרועים מהם, ולפיכך - יש כאלה בעלי אגו מנופח וישנם כאלה שהם לא. לרוע מזלך, "נפלת" דווקא על שניים שהצניעות והענווה מהם והלאה. למזלך, בורכת באינטואיציות טובות ובהרבה סבלנות ונחישות, ואני שמחה לשמוע שכיום בנך בריא ומתפקד בצורה טובה. נראה לי שחשוב תמיד לזכור שאבחנה של רופא אינה תורה מסיני, ובמיוחד כשמדובר באבחנות כל-כך קיצוניות שווה תמיד לבדוק דיעה נוספת ואפילו דיעה שלישית, כדי להיות בטוחה. מאחלת לשניכם חיים מאושרים ונטולי בעיות בריאות, נפשית וגופנית. אבישג

06/01/2004 | 23:30 | מאת: חגי

אני מקבל מאוד את כל דברי אבישג. אך לא מקובל עלי, אמא של... , שאת מפנה אצבע מאשימה אל הרופא הנוכחי כנציגם של כל הרופאים עלי אדמות. (אם כי אני מבין אותך מאוד וגם לי יש נסיון (מר) עם רופאים). עומד כאן רופא שמעוניין לסייע לך ולי בפורום שבו אינני משלם לו כסף (ולא משנה לי אם מישהו אחר משלם או לא, העיקר שאני כרגע נהנה מזה בחינם) ואת באה אליו בטענות?! זה כמו שמישהו יפנה אלי אישית בטענה כנגד הנהגים מכיוון שגם אני נהג. אם תרצי להפנות אצבע מאשימה, אז לדעתי צריך להפנות את האצבע לכיוון המערכת החינוכית ומערכת הבריאות שמשתיהן יחדיו אנו קולטים את האמירה הברורה שאינה משתמעת לשתי פנים שהרופא הוא הוא האחד היחיד והמיוחד ואין בלתו. הוא יודע, הוא מבין, ומכיוון שיש לו תעודה ביד אז הוא ורק הוא יגיד לך מה לעשות ואסור לערער עליו. בוודאי, אני מאוד מעריך כל רופא ורופא אך הערכתי לא מונעת ממני לבקר את הגישה השלטת. רפואה שלמה לכל מי שצריך. ואני מקווה מאוד שבקרוב הפורום הזה יהיה לכולנו רק שעשוע אינטלקטואלי ולא משהו מעשי כפי שהוא, לצערנו, כיום.

07/01/2004 | 17:11 | מאת: דרור

אמא יקרה אשמח אם תשלחי לי את כתבות האימייל הפרטית שלך, הייתי רותה לשוחח איתך בעניין המקרה של בנך דרור [email protected]