רמת היסטידין וסכיזופרניה
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
שלום דוקטור, קראתי בספרו של רפי קרסו, אנטי-איגינג, כי עודף של חומצת אמינו (מאבני היסוד של החלבונים) היסידין "יגרום למצבי דחק ואפילו חרדה. אצל חולי סכיזופרניה נמצאו רמות גבוהות של היסטידין. היסטידין מצויה באורז, חיטה ושיפון." (שם, 96) א. האם מקובל לבדוק את שיעור ההיסטידין אצל הסובלים מהנ"ל ולטפל בכך בהתאם? ב. האם ניתן להבין כי תזונה פחממתית המבוססת על אורז, חיטה ושיפון עלולה לגרום לסמפטומים של חרדה ופסיכוזה? בתודה.
לעלמה שלום, ממש לא שמעתי על דברים אלו, לכן אפשר להרגע.... שבת שלום דר' גיורא הידש