חרדות ודיכאון
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
בהמשך לפניה קודמת שלי מאתמול(עמוד קודם). קודם כל תודה רבה על המענה. דבר שני רציתי לדעת מהו האפקסור ולמה אתה חושב שלמרות שלקחתי גם ציפרמיל, גם סרוקסט וגם רמרון, בכל זאת החליט הרופא לתת לי את הציפרלקס? מה הוא לא רואה שכדורים מהסוג הזה לא עוזרים לי??!!! אני כבר ממש נואש לחפש אחרי האושר ואני מאוד רוצה להאמין שאמצא אותו אבל אני מפחד שלא אמצא. מה אני אעשה? אני בחור כ"כ צעיר שלא יודע מה יקרה איתו,אבל בכל זאת מאוד רוצה לצאת מהבעיה שלו רק שמרגיש שזה ממש מעליו. תעזור לי בבקשה ד"ר, אני רוצה מאוד לצאת מהמעגל של החרדות האלה.
אילן אני יכולה להגיד לך שלי האפקסור עזר מאוד, במקום שתרופות אחרות לא עזרו זו תרופה טובה מאוד ושווה ניסיון מעברל כך תרופות כידוע זה עניין אינדיבידואלי, וצריך למצוא את התרופה המתאימה. לגבי האושר- לא הייתי בונה על התרופות, גם הן לא מביאות את האושר. אבל הן כן בהחלט יכולות לשפר מאוד את המצב. נילי.
לאילן שלום, לעתים אדם אינו מגיב לתרופה אחת מקבוצת SSRI אבל עשוי להגיב לתרופה אחרת, כך שאין במתן הציפרלקס שגיאה, עם זאת כפי שכתבתי יתכן ועדיף לנסות כיוון אחר. הדבר החשוב ביותר הוא שאינך משלים עם המצב, אתה רוצה ואתה נלחם שיהיה יותר טוב ואכן עם טיפול מתאים יהיה יותר טוב. יתכן ולוקח יותר זמן למצוא את הטיפול המתאים לך-לאילן אבל לא צריך להתייאש ואני בטוח שלמרות העיכוב בזמן תמצאו את הטיפול המתאים לך וישפר את מצבך. אל תוותר. דר' גיורא הידש
את לוקחת EFEXOR רגיל או XR ובאיזה מינון?