PMDD
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
ממש לאחרונה יצא ספרון מאת דר' ציפי דולב בנוגע לנשים, הורמונים והפרעות נפשיות. מה ידוע לך על המלה איבחונה ודרכי הטיפול בה והיכן אפשר להגיע לאיבחון?
שלום, אני שמח שיצא ספר חשוב זה, אבל אם הדברים כתובים בספר אז מדוע עלי להרחיב את הנושא התיאורטי? בכל אופן מדובר על מצבי רוח ואי שקט פנימי ביומיים שלושה לפני המחזור. כל רופא פסיכיאטר יכול לאבחן הפרעה זו, אין צורך בהתמחות מיוחדת. שיהיה רק טוב דר' גיורא הידש
הספר בהחלט מתאר את התופעה כך שיכולתי למצוא עצמי מחייכת לנוכח התגלית ניסיתי לקבל תשובה עניינית האם התופעה מוכרת בארץ ומהן דרכי הטיפול המוצעות, ולהיכן אני פונה כדי לאבחן האם אני סובלת מהתופעה. לידע כללי - מדובר בהרבה יותר מיומיים שלושה והרבה מעבר לאי שקט הרי שמדובר בשבועיים מיום הביוץ ועד לתחילת המחזור החודשי. וההפרעות נעות מחוסר שקט ועד למצבי חרדה וסטרס מאוד קיצוניים, בנוסף לתופעות פיזיולוגיות שונות הבאות לידי ביטוי בחולשה של מערכת החיסון. אני מניחה מתוך תשובתך שלא נתקלת בהרבה מקרים מהסוג, ובכל זאת תודה על התגובה. אני אנסה לאתר את הרופאה שכתבה את הספר להמשך טיפול.