לפני כשנה אשפזו שכן מהבנין שלי
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
הבחור בן 30 , רווק , שרת בצבא ככל הניראה בלי שום בעיות כיון שהיה גם בקבע מספר שנים אולם בעקבות ריב מתמשך עם שכן בעל קשרים במקומות הנכונים , הצליח איכשהו לשכנע את השלטונות וכל מיני גורמים אשר באו ולקחו בכוח את הבחור הזה מהבית ואמו אומרת שהוא מאושפז במחלקה סגורה באיזה בית חולים . אני זוכר אותו עוד מהילדות כשהוריו עוד גרו איתו והוא היה ילד נורמלי לחלוטין היה מארגן מסיבות במקלט של הבינין לחבריו מהכתה וכולם היו מאוד מרוצים ממנו לאחרונה נפרד מחברה שחיה איתו כשנתיים אולם אני ועוד שכנים לא מבינים את הקלות הזו שאפשר לאשפז אדם או להגדירו כחולה נפש למרות שכל מי שמכיר אותו יעיד שהוא ניראה ונשמע נורמלי לחלוטין איך יתכן דבר כזה בישראל 2003 ? אמו הזקנה אפילו לא מבינה למה ואיך הגיע בנה למקום ההוא האם ידועים לכם עוד מקרים כאלה ?
שלום לך , יש הרבה סיבות לאשפוז בכח , כלומר לפי צו של פסיכיאטר מחוזי . כיום דווקא לפי מה שידוע לי יש יותר מודעות לנושא , ונערכת לפחות בדיקת איבחון בית החולים , כך שלא נהוג להסתמך על חוות דעת רפואית אחת . בכל מקרה אם יש לך ספק , פנה לאגודה לזכויות הפרט . גל
לא כתבת כמה זמן הוא היה מאושפז. יום? שבוע? חודש? שנה? אישפוז כפוי יכול להיות בהליך של פסיכיאטר מחוזי או בהליך של שופט שדן בתיק פלילי. האם לבחור יש עבר פלילי? הסתבך בעבירות אלימות? היה בטיפול נפשי בעבר? היה מאושפז בעבר? אלה הדברים שבודקים לפני בדיקה כפויה. כעיקרון יש שנמצאים באישפוז כפוי גם עשר שנים ועשרים שנה אם יש צורך. לפני 50 שנה כשלא היו תרופות פסיכיאטריות מספר המאושפזים היה גבוה פי כמה מאות יותר. רוב המאושפזים בכפיה הם חולים כרונים המוכרים היטב למערכת ולא איזה אלמוני או פלוני שמישהו הלשין עליו.
איתן היי, אם כל הכבוד לך לגבי הפרטים על עברו ועל אופיו של שכניך אינך יודע כניראה דבר ,ממה שהיתחולל בחייו בדרך כלל למי שיש בעיות נפשיות מנסה להסתירים שאפילו הקרובים לו לא יכולים לדעת. לי יש כל כך הרבה דוגמאות מהחיים ,, אי אפשר לדעת בימינו מי לוקה בחרדה ומתפקד ולוקח כדורים, ומי שממשיך לעבוד בעבודתו למרות המניה דיפרסיה שלו, או למי יש את האו.ס.ד. -מחשבות טורדניות ופעיל החברה , ועוד סימפטומים כאלה או אחרים. כך שאם היה אישפוז כפוי כניראה היתה לזה סיבה. ואתם השכנים למרות קירבתכם ,לא יכולים לדעת מהי- במקום להיתפלא או לגלוש לפסים לא רלונטים של כן כפייה לא כפייה - תקווה ותתפלל שהוא יטופל שם בצורה הכי טובה ויחזור לביתו במצב יותר טוב ובריא. כל טוב ונקווה לטוב ו.
שלום רב! הסיפור הזה נשמע מחריד. אתה טוען שאישפזו אותו לפני שנה, וזה המון זמן. זה נשמע שהוא כלוא במוסד פסיכיאטרי, וגם אם הוא באמת חולה - אין הטבה במצבו, כי אחרת היו משחררים אותו, או שהוא פשוט נטוש שם, ונשכח. אני מציעה שתקפוץ אולי לבקר אותו בתיאום עם אימו, ותברר מה עלה בגורלו. היום אין נטיה להשאיר אנשים באישפוז כל כך ממושך, כאשר התרופות מהדור החדש הן מתקדמות ויעילות. בהצלחה! איתן כתב/ה: > > הבחור בן 30 , רווק , שרת בצבא ככל הניראה בלי שום בעיות כיון > שהיה גם בקבע מספר שנים > אולם בעקבות ריב מתמשך עם שכן בעל קשרים במקומות הנכונים , הצליח > איכשהו לשכנע את השלטונות וכל מיני גורמים אשר באו ולקחו בכוח את > הבחור הזה מהבית > ואמו אומרת שהוא מאושפז במחלקה סגורה באיזה בית חולים . > > אני זוכר אותו עוד מהילדות כשהוריו עוד גרו איתו > והוא היה ילד נורמלי לחלוטין היה מארגן מסיבות > במקלט של הבינין לחבריו מהכתה וכולם היו מאוד מרוצים ממנו > > לאחרונה נפרד מחברה שחיה איתו כשנתיים אולם אני ועוד שכנים לא > מבינים את הקלות הזו שאפשר לאשפז אדם > או להגדירו כחולה נפש למרות שכל מי שמכיר אותו > יעיד שהוא ניראה ונשמע נורמלי לחלוטין > איך יתכן דבר כזה בישראל 2003 ? > אמו הזקנה אפילו לא מבינה למה ואיך הגיע בנה למקום > ההוא האם ידועים לכם עוד מקרים כאלה ?
לאיתן שלום, קצת קשה לי לתאר לעצמי שהדברים כה פשוטים. עם זאת כבר ראיתי הרבה בחיי. אני חושב שהצעד הראשון הנבון ביותר הוא ללכת לבקר את הבחור בבית החולים. קודם כל ליצור אתו קשר ולשמוע מה בפיו. כמובן שעצם הביקור יעודד אותו וישפיע עליו לטובה. כך שאפשר לעשות שני דברים טובים בביקור אחד. אחר כך אשמח לסייע בכל מה שניתן בהצלחה דר' גיורא הידש