לד"ר הידש ולכולם שבת שלום
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
תמיד אני טועה בתאור של מה שאני מתכוונת לומר או לכתוב, ואז כולם לא מבינים למה התכוונתי . אני יודעת היטב ומבינה היטב מה אני מתכוונת. ואני רוצה להגיד (או לכתוב) את זה במילים בצורה כזו שזה יהיה מובן לקורא (או למאזין) אבל תמיד אני לא מצליחה לתאר את הדברים שאני רוצה לומר (או לכתוב) בצורה כזו שיבינו את הכוונה שלי ולכן תמיד לא מבינים את הדברים שאני כותבת (או אומרת). במוח שלי אני יודעת היטב למה אני אני מתכוונת, אבל אפילו כשאני מנסה לדבר את הדברים לעצמי, קשה לי להעלות את התיאור במילים אפילו בלב בפני עצמי. וזה קרה לי תמיד וקורה תמיד בכל דבר שאני רוצה או לא רוצה להגיד או לכתוב. אין לי חרדות , וגם לא בעיות קשב וריכוז וזה קורה בכל מצב נפשי אפשרי גם כשאני מודאגת, גם כשלא מודאגת, גם כשאני שמחה וגם כשאני עצובה, גם כשאני עירנית וגם כשאני עייפה ובכל מצב אחר. רציתי עזרה באיך לתאר את הבעיה הזו כדי לשאול עליה קלינאי תקשורת ופסיכולוגים ואותך בעתיד הקרוב (איך קוראים לבעיה הזאת). אם הצלחתי להגיד למה התכוונתי אז בבקשה תענה לי על השאלה איך קוראים לבעיה הזאת כבר כעת . בבקשה תעזור לי .
אני מקווה שרואים מהצד של קוראי ההודעה לפחות את ההתאמצות הרבה והזמן הרבה כדי לכתוב את הדברים. זה דורש ממני מאמץ אדיר וזמן רב ובכתב יש לי את זמן להשקיע בו את המאמץ הבעיה היא שלעולם אני לא מצליחה גם בכתב וגם בעל פה . אני התאמצתי מאוד לנסח שיבינו אותי גם בהודעה הקודמת. בבקשה תעזרו לי עם ההודעה הקודמת ומה שביקשתי למטה בהודעה הקודמת .
היי הילה יתכנו שתי דברים-לדעתי וזה מתוך ניסיון שגם לי קורה אותו דבר. אחד -את נוהגת לתאר או לכתוב על מצב באופן שמישתמע לשתי פנים- (אמביולנטיות) דבר שיש בו רגשות מנוגדים והוא דו משמעי ,,- ולכן השומע או הקורא מתבלבל לא מבין ואת נבהלת ממה שאמרת. ושנית -הבעיה שאת לא מצליחה להסביר נכון את המצב שאת רוצה לדבר עליו הוא אולי-בגלל הסיבה שאת מטיבעך נוהגת לרצות אחרים-(להשביע את רצון הזולת בכל מחיר) ותמיד . ואז מתבלבלות לך המחשבות תוך כדי הרצון להוציא מתוכך את מה שיש , את עומדת להוציא את מה שאת רוצה אך יוצא לך ..מה שהשני רוצה לשמוע. וכך הוא לא מבין ,ואת לא מרוצה. מקוה שלא סיבכתי ואם זה לא מה שהיתכוונת לא נורא. ו.
להילה שלום, כפי שעולה במכתבך אלו קשיים די רבים בתקשורת הבין אישית והם בודאי שקשורים בחרדות. הייתי ממליץ להגיע לאבחון אצל פסיכולוג או פסיכיאטר. שבוע טוב דר' גיורא הידש