שאלה לפסיכיאטר

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/10/2003 | 10:13 | מאת: נטע

בתי בת 16. היא ילדה שסובלת מאוד מרגשי נחיתות. אין לה שום בטחון עצמי, אין לה ספק שהיא מכוערת. היא רגישה מאוד ובוכה בנקל. ילדה עצובה ומופנמת. מסרבת ללכת לטיפול. האם ניתן לתת לילדה בגיל הזה טיפול תרופתי כגון פרוזאק? עלי לציין שמבחינה אוביקטיבית אין לה שום סיבה להרגיש כך.

25/10/2003 | 12:17 | מאת: אלון

אי אפשר לתת פרוזק רק על סמך התאור שכתבת. גם אם אוביקטיבית אין לבת שלך סיבה להרגיש כך הרי שזה בא מתוכה ולא מתחושה חיצונית אמיתית. יכול להיות שיש צורך באבחון הבעיה ע"י פסיכולוג. אולי את יכולה לדבר על כך עם יועצת בית הספר שתדבר עם הילדה ותנסה לשכנע? אפשר גם לבקש הפניה לשרות הפסיכולוגי של העיריה לצורך אבחון. אפשר להסביר לילדה שהולכים לצורך אבחון להבין למה כל כך רע לה עם עצמה , כדי לעזור לה. תנסי, אולי עם גישה נכונה בסוף היא תשתכנע.

25/10/2003 | 15:43 | מאת: משה

התשובה לשאלה שלך היא- כן. במיוחד בגילאים צעירים כדאי להיעזר בטיפול תרופתי אם יש צורך בטיפול אחרי איבחון מקצועי. צריך לשים לב לכך שרק חלק מהתרופות הנפוצות מומלצות לטיפול מתחת לגיל 18 אך בהחלט יש טיפולים יעילים שפסיכיאטר ילדים ונוער יכול להתאים לבת שלך.

25/10/2003 | 20:32 | מאת: רותם

לפעמים זכרונות גיל הנעורים הם היפים ביותר שלנו. אנשים רבים שסבלו מדיכאון ו\או רגשי נחיתות ועצבות גדולה בגיל זה מרגישים שנגזלה מהם חווית הנעורים החד פעמית ( SWEET SIXTEENׂ ) ולכן אני חושב שאם בתך תוכל להיעזר באחת מהתרופות נוגדות הדיכאון לשיפור הרגשתה, ייתכן היא תודה לך. שווה לבדוק את זה איתה בעדינות, כי לפעמים אנשים שמציעים להם תרופות, נבהלים ושוקעים ברגשי נחתיות יותר גדולים, כי הם חשים שמייחסים להם איזה ליקוי באישיות. ספרי לה על כל האנשים ה"נורמליים" שנעזרו בתרופות וחייהם השתנו, אולי היא תשתכנע

26/10/2003 | 01:36 | מאת:

לנטע שלום, איני פסיכיאטר ילדים אולם אנסה לעזור ותייחסי לתשובתי בזהירות. אני מצטרף למה שכתבו לפני, טיפול בגיל הזה עשוי להשפיע לכל החיים. כך שיחות וגם טיפול תרופתי עשוי לעזור. כל זאת כמובן אחרי אבחון מתאים. באופן כללי ישנן תרופות שבטוחות בגיל ההתבגרות. לפי זכרוני גם פרוזק וגם סרוקסט אולם איני בטוח בכך. שיהיה רק טוב דר' גיורא הידש