תופעות גמילה מסרוקסט

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

02/10/2002 | 15:59 | מאת: מיכל

אני מנסה כבר חודשים ארוכים להפסיק (כן, בהדרגה!) לקחת סרוקסט, ללא הצלחה, בגלל תופעות איומות שכוללות בחילות חזקות, כאבי ראש חזקים, סחרחורות, סיוטים בלילה, ומשהו כמו "חישמולים" בראש. פניתי לרופא כללי אחד ושני פסיכיאטרים. פסיכיאטר אחד בכלל לא מוכן לקבל את קיומן של התופעות, והאחרים טוענים שאין להם מה להציע. משוטטות בפורום זה גיליתי שאני לא לבד - אנשים רבים נוספים מדווחים על אותן תופעות בדיוק! בקישור הבא אפשר ללמוד על כך: http://www.doctors.co.il/forums/read.php?f=6&i=366510&t=366510 אין בכוונתי להמשיך ולבלוע סרוקסט לשארית חיי. הם גורמים לי להרגיש לא טוב, ובין הייתר העליתי עשר קילו בזכותם. מה לעשות?

02/10/2002 | 20:14 | מאת: דורית

הי למרות שהרופאים מתכחשים לתופעת ההתמכרות לתרופות ממשפחת ה- SSRI, התופעה קיימת. אם החלטת להפסיק את צריכה המון כוח, נחישות ורצון, גם קצת סבלנות. אפשר להיגמל מסרוקסט ובדיעבד זה גם לא נורא קשה. במהלך הגמילה צריך לזכור שהתופעות הן תוצאה של השנוי ולא של התדרדרות במצב הנפשי. בהצלחה

02/10/2002 | 23:19 | מאת: מיכל

התופעות הן פיזיות לחלוטין... אינני מודאגת ממצבי הנפשי. הייתי רק רוצה לדעת כמה זמן של הרגשה פיזית נוראית יידרש לגמילה? בכמה ימים אהיה מסוגלת לעמוד... תודה רבה :)