הפסקת תרופה
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
אני לוקחת וואבן מזה 3 שנים בממוצע של חצי כדור כל יומיים וגומרת קופסה של 30 כדורים במשך 3 חודשים אני מנסה לא לקחת אולם לא מצליחה האם זאת התמכרות איך ניתן להפסיק את הכדור זה האם זה מסוכן להמשיך או אם זה מרגיע כדאי לקחת
אם את לא מצליחה להפסיק אז סימן שפיתחת תלות בתרופה. תלות יכולה להיות גופנית או נפשית או שניהם גם יחד. מינון של עד 10 כדורים בחודש נחשב למאד נמוך ואיננו מזיק למרות שעדיף ללמוד להתגבר על קשיים נפשיים ללא תלות בחומרים פסיכואקטיביים. אני מבין שהתכוונת לכדורים של 10 מ"ג (ולא ל-30 מ"ג) שהם הנפוצים בארץ ובמינון שאת לוקחת (חצי כדור פעם ביומיים) אפשר להפסיק בבת אחת. למידע נוסף תעשי חיפוש בגוגל על BENZODIAZEPINES .
בהתמכרות של ממש מזמן היית צריכה לעלות את המינון עצם זה שאת מצליחה להישאר על אותו מינון, שהוא נמוך מאוד, אומר שאין כאן התמכרות מדאיגה, אלא אוליי פסיכולוגית או התרגלות אךלא יותר. לכן גם הקושי להפסיק לא צריך להיות גדול ככ. ומוטלת בספק התרומה הממשית הווה אומר לא הפסיכולוגית, שגם היא כמובן אין לזלזל בה. כמובן שעדיף בלי זה, נסי להפסיק, ואם תצליחי- מוטב. אך אם לא- דעי שזה איננו מינון גבוה, ולפי התיאור לא ממש התמכרת.