איך לעשות שלמצפון תהיה השפעה על המעשים
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
אני אדם רע מאוד, אני פסיכופט. המצפון שלי הוא חלש מאוד ובכלל לא קובע את המעשים שלי. כל דבר שאני עושה, אומר , הוא בניגוד למצפון שלי. למצפון שלי אין השפעה בכלל על המעשים שלי. אני רוצה לחזק את המצפון שלי כדי שיהיה לו השפעה על המעשים שלי . ואז אני אוכל לקום ולעזור לאנשים בסביבתי. איך מחזקים את המצפון ? ואיך עושים שתהיה לו השפעה על המעשים שלי? ואיך אוכל לשנות את עצמי מאדם רע מאוד לאדם טוב ? אני מוכן לעשות הכל כי להיפך לאדם טוב טוב. בבקשה, תענה לי על השאלות שלי.
לבעל המצפון שלום אני חושבת שברגע שאתה מעוניין לשנות את עצמך ולשפר את התנהגותך - כבר הוכחת שאכן יש לך מצפון. אתה אינך פסיכופט, עובדה שאכפת לך שאתה פוגע באחרים בהתנהגותך. אין לי מושג על איזה מעשים "רעים" אתה מדבר כשאתה מכנה את עצמך אדם רע. יכול להיות שאתה שופט את עצמך בחומרה רבה מדי ? בכל מקרה, בין אם אתה באמת עושה מעשים "רעים" ובין אם רק הדימוי העצמי שלך הוא של "אדם רע" - זה מפריע לך ולכן דורש שינוי. השינוי הזה יוכל להתבצע רק בעזרתו של איש מקצוע. הייתי מציעה לך לפנות בהקדם לעזרה נפשית (פסיכולוג, ובמידת הצורך פסיכיאטר) ולהתאזר בהרבה סבלנות, כי התהליך לעתים ארוך ולא קל. מאחלת לך מצפון נקי אבישג
אם אתה מרגיש שעשית דברים רעים אז הכינוי שבחרת לעצמך לא משקף את סוג המצוקה הנפשית שממנה אתה סובל. ברור שאתה סובל ולכן כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי.
אני כן פסיכופט. זה שאני לא זוכר דברים רעים שאני עושה זה לא אומר שאני לא עושה אלא כי פשוט אני עושה כל הזמן דברים רעים. אני לא רוצה לחכות לטיפול פסיכולוגי חוץ מזה אני מאמין שאדם יכול גם להתיעץ עם אנשים אחרים . אפילו עם אנשים ברחוב ולקבל עצות מאנשים פשוטים שהם יותר טובות משל פסיכולוג. וחוץ מזה לפעמים אני רואה שאנשים יודעים לתת תשובות באינטרנט פי מיליון יותר טובות מפסיכולוג שנפגשים איתו. ועוד דבר, אני מוכן לחתום איתכם שבדיקה אצל פסיכולוג שנפגשים איתו היא לא אובייקיטיבית כי על הפעם הראשונה הוא קודם כל כמו כל אדם מתרשם מהפרצוף של הנבדק, מהגיל שלו, רואה אם בן או בת... ואז לפי זה חושב עליו מחשבות שאחר כך משפיעות מאוד על האיבחון. הפסיכולוג מושפע גם מהדברים וכל הפרטים שהבנאדם מספר על עצמווזה משפיע על כל האיבחון. אני מאמין שהבידקה נאנמנה ואוביקטיבית היא אצל ד"ר הידש. כי אצלו , אפשר לשאול שאלה בפורום ואז הכיוון הראשוני הוא אובייקטיבי ולכן כשמגיעים אליו כל ההמשך יהיה מבוסס על אבחנה אוביקטיבית . לכן, אני מבקש ממכם עצות מכאן. מה אני יכול לעשות כדי להפוך לאדם טוב ולעשות שהמצפון שלי ישפיע על הגוף יותר חזק ?
לפסיכופט שלום כדי להיות אדם טוב עלייך קודם כל לאהוב את עצמך. גם אם סבלת בחייך עליך לראות עצמך כיצור שאלוהים ברא באהבה כדי שיהיה לו טוב בחיים. ואז תוכל לאהוב אחרים ולגלות כלפיהם חמלה ואכפתיות. אם תתן מעצמך אהבה תרגיש פשוט נהדר ותקבל אהבה מאחרים. קודם כל אל תשפוט את עצמך כרע בכל אדם יש את הניצוץ הטוב נסה להדליק ניצוץ זה והלוואי שתצליח כי אז יהיו חייך יפים וטובים. בהצלחה.
לאחר קריאה נוספת של תשובתך למגיבים, נראה לי שאתה נחוש בדעתך לקטלג את עצמך בתוך הקטגוריה המצומצמת מאוד של "פסיכופטים". ממשיך לדבוק בדעתך כי אתה פסיכופט. לדעתי זה קצת מיותר, ההיצמדות לאבחנות עוד בטרם פנית לאיש מקצוע. התווית הזו שאתה מדביק לעצמך תהיה קשה מאוד להסרה, אם תמשיך ותשכנע את עצמך שאתה אכן פסיכופט. האמן לי, לצערי פגשתי והיכרתי מספר אנשים בחיי, שלא היה אכפת להם כלל אם מעשיהם והתנהגותם גרמו סבל רב לסביבתם הקרובה. אתה שונה בכל זאת, אתה רואה את הסבל שמעשיך גורמים ואתה מעוניין לשנות את התנהגותך ! על כך מגיע לך כל הכבוד, קודם כל. אל תבזבז זמן יקר, גש בהקדם לקבל טיפול, ונסה להימנע מלהדביק לעצמך כינויים כאלה או אחרים. אתה בנאדם, בדיוק כמו כולנו. הצלחה ואושר אבישג
סלח לי אתה לא פסיכופ]ת אבל דפוק אתה כן
גם אני לפעמים חושב שאןלי אני בעצם דפוק ולא פסיכופט. אבל השאלה היא איך אני יכול להיות לא דפוק . ובקשר למה שנישהו אמר שאולי עשית דברים חמורים= לא ולא . אני לעולם לא עשיתי דברים פליליים או דברים כאלה . אבל אני חושב שאני רע כי כשיש לוויה אז אני פוחד מאנשים ויושב בבית ואז כולם חושבים שלא אכפת לי. דברים כאלה. עכשיו אני חושב שאולי ההגדרה פסיכופט אולי מוקדמת מידי בעקבות מה שכתבתם. אבל אני חושב יותר שאני דפוק . והשאלה היא האם בפסיכיאטריה יש הגדרה פסיכיאטרית למילה דפוק ?