לכול מי שחווה חרדה מימיו

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/09/2002 | 12:28 | מאת: נירה

אני מטופלת סרוקסט כבר חודשיים עקב חרדות קשות לא יצאתי כמעט מהבית זה חודש אלא רק לדברים חשובים היום החלטתי שאני יוצאת וחטפתי התקף של החיים מה לעשות אנשים עזרו לי אני רוצה להמשיך בחיי אני בחורה צעירה למה ??????????????? וחוץ מזה נראה לי שבן זוגי מתחיל להיבהל ממני ואני פוחדת שייעלם גם הוא בכול זאת הוא צעיר שרוצה לצאת לבלות ולטייל מה יהיה?????????????????????

27/09/2002 | 14:05 | מאת: אייל

היי נירה. קודם כל תירגעי, יהיה בסדר. עכשיו ספרי קצת יותר מאיזה חרדות בדיוק את סובלת, ובמה את בדיוק מטופלת, ואני אנסה לעזור לך מנסיוני האישי.

27/09/2002 | 17:32 | מאת: לאייל

אין לי מושג מאין הגיעו החרדות אבל הן פה אני עים סרוקסט וזה כבר חודשיים ואני כבר מיואשת כי זה ממש קשה לחיות כך אני נהיית אדומה, נחנקת ,.מתרוצצת כחסרת מנוחה,עולים לי גליי חום , שלשולים, תחושות עילפון חזקות,טעם מוזר בפה, עירפול חושים, ותחושת שיגעון נורא קשה לי עזבתי את העבודה ואני כל היום בבית מנקה או במחשב וזה מתסכל מאוד אני לא יודעת מה לעשות?????????????? תודה אייל אשמח לכול עיצה

27/09/2002 | 17:39 | מאת: חסוי

גשי לרופא ובקשי אפקסור תני לזה חודש חודשיים ואת בחוץ בהצלחה

27/09/2002 | 18:08 | מאת: מיכל

נירה. אפקסור.

27/09/2002 | 18:12 | מאת: מאיה

הי נירה גם לי סרוקסט לא עזר נגד חרדות האפקסור הרבה יותר מוצלח ממנו אם דווקא סרוקסט- אפשר לשלב עם קלונקס, אבל טיפשי להתמכר לכי על האפקסור.

27/09/2002 | 19:30 | מאת: אייל

היי נירה, מה שלומך? לפי דעתי, אם את אומרת שאת לוקחת סרוקסט כבר חודשיים וזה עדיין לא עוזר לך, את צריכה לדבר עם הפסיכיאטר וכנראה לשקול החלפת הטיפול (כנראה שכדאי לעבור לאפקסור, כפי שכבר המליצו לך כאן). אני סובל כבר כמה חודשים מחרדות, ולפני שבוע התחלתי לקחת אפקסור, כאשר הפסיכיאטר המליץ לי להוסיף לפחות בשלב הראשוני גם כדור נגד חרדות שמשפיע מיידית כמו קלונקס או קסנקס. ביינתיים, אני ממליץ לך לקחת משהו להרגעה אם יש לך בבית, כמו: קסנקס, אסיוול או ואבן (אבל לא להגזים - זה ממכר). והעיקר - לא להתייאש, יהיה בסדר אשמח לענות לך על כל שאלה ביי ביינתיים אייל

27/09/2002 | 20:02 | מאת: יפעת

את צריכה להתייעץ עם פסיכיאטר. סיפרתי לפסיכיאטר שלי שאנשים בפורום ממליצים לקחת אפקסור במקום סרוקסט והוא אמר לי שלי זה בכלל לא מתאים. זה תלוי בבעיה של כל אדם ולא מומלץ לכל אחד עם חרדות לקחת את זה. אני חושבת שהחרדות שלך גוברות כי את מלחיצה את עצמך עוד יותר מעצם זה שאת חושבת ונלחצת מהחרדות עצמן. תנסי לעשות דברים שמרגיעים אותך, אולי לפתור תשבץ. כי אז המוח עסוק בדברים אחרים. או למצוא לך משהו נחמד לעשות בתחום האומנות. לי זה עזר להירגע מעט , אבל לא להעלים לי את החרדה. אבל זה גם טוב. עד שהטיפול יתחיל להשפיע. לסרטקסט לוקח בין חודש לחודש וחצי להתחיל להשפיע.

27/09/2002 | 20:35 | מאת: מאיה

והוא הסביר לך גם למה זה לא מתאים לכל אחד? אין כלום בדבריו.

28/09/2002 | 19:22 | מאת: דן

נירה שלום, אני ממש מזדהה עם הרגשתך, עברתי תהליך דומה מאד כשהייתי נשוי טרי עדיין וגם לבת זוגי זה היה קשה מאד והיינו על סף סיום מערכת היחסים. הדבר האחרון שאדם בחרדה "צריך" זה גם לחשוש למערכת הזוגיות שלו. עצתי לך היא לשתף את בן זוגך במה שעובר עלייך (גם לו מאד קשה עם התהליך, כדאי שגם את תקשיבי לו הרי הוא לא מסוגל להבין מה עובר אדם בהתקף חרדה) שתפי אותו בקבלת ההחלטות בנוגע לטיפולים, אולי כדאי לסחוב אותו איתך לפסיכיאטר (לקחתי את אשתי והוא עזר לה להבין מה המשמעות של החרדה ומה היא יכולה לסייע, ואיך לקבל את זה), ואולי כדאי שגם הוא ישוטט בפורומים ובאינטרנט וינסה להעלות הצעות משלו בנוגע לטיפול בחרדה. לגבי הטיפול בסרוקסט, גם אני טופלתי בכדור זה במקביל לטיפול פסיכוטראפי (אגב עם אותו פסיכיאטר) ואכן לקח זמן לא קצר אבל הטיפול המשולב הוכיח את עצמו. אני לא מבין איזה "מומחים" מגיבים בפורום אבל כדאי שיבינו שאדם חרדתי לא צריך בלבול עם שמות כדורים (זה רק מלחיץ יותר) עדיף שתשוחחי עם הרופא שלך ואם הכדור לא עוזר אולי כדאי שימליץ על אחר או יגיד להמתין לתוצאות עם הנוכחי. לדעתי את חייבת למרות הקושי הרב (גם אני פחדתי לצאת מהבית לעבודה ושהאנשים מסביבי יראו את הסימפטומים של החרדה) להמשיך ולעבוד או לחזור לזה בהדרגה בדרך שבה תרגישי בטוחה, אך בשום אופן לא להכנע למצב. אם יש לך שאלות נוספות אשמח לתרום מנסיוני. לדעתי למרות הקושי הרב לא כדאי

28/09/2002 | 21:15 | מאת: לדן

תודה על שלל העצות אני רוצה להילחם ולצאת חזרה לחיים ולא מצליחה וזה מייאש כי כשאני יוצאת אני מפחדת שזה יתפוס אותי ואז מה אעשה????????????? זה בא לי ממש חזק ואני לא מוצאת את עצמי ואני מתנהגת בפאניקה אז אנ י מעדיפה לוותר מה לעשות ???????????????

28/09/2002 | 21:38 | מאת: לנירה

מתי הכל התחיל אצלך ? האם לאחרונה או שזה משהו ממושך ? האם הפסיכיאטר שלך רק נותן לך כדורים ? או שהוא גם מסביר לך מה לעשות ? כאשר אני התחלתי עם החרדה לא הבנתי מה זה. ביקרתי אצל כל הרופאים ועשיתי את כל הבדיקות אשר לא במפתיע אישרו שפיזית אני בריא לחלוטין. ורק כשהחרדה היתה חזקה ובשיאה הופנתי לפסיכולוג וכשזה לא עזר הלכתי לפסיכיאטר. קשה לי לתת עצה כי כל אדם מגיב שונה אך אגיד לך מה לדעתי אפשר לעשות מנסיוני. אחרי שאת מכירה את כל הסימפטומים של החרדה , (ואני מניח שעשית בדיקות רפואיות ונמצאת בריאה לחלוטין) פשוט אל תנסי להלחם בהתקף (אני יודע שזה קשה ובהתחלה כמעט בלתי אפשרי) קחי לך פסק זמן בזמן ההתקף ותני לסימפטומים לעבור, תוך הבנה שלא יאונה לך כל רע (למרות שבזמן ההתקף בטוחים ש"סוף העולם" קרב). ולאט לאט במקביל לכדורים תוכלי לעבור את ההתקפים ביתר נינוחות (אגב תרופות להרגעה ממכרות, לקחתי קלונקס ואח"כ היה לי קשה להיפטר ממנו) עד שיום אחד ה"חרדה" תראה שהיא לא כל כך מצליחה להפחיד אותך ואז היא פשוט תתחיל לחפש לה מישהו אחר . יש אתר שמסביר יפה על החרדה http://www.panicdisorder.up.co.il/ כדאי לעיין בו. והכי חשוב וגם הכי קשה זה לא להמנע ולברוח מפעילויות, יציאה מהבית. חשוב לצאת וגם במחיר של התקף. פשוט תתכונני מראש ותביני שיכול לבוא התקף "בחוץ" וכאשר הוא יבוא ויחלוף ( מה לעשות הם חולפים לאחר פרק זמן מסויים, את גם יכולה לבקש מבן זוגך להתלוות אליך בתחילה - זה מאד מקל כשיש לידך אדם שאתה סומך עליו) ותראי שכלום לא קרה תוכלי יותר ויותר לחזור לחיים נורמאליים. מקווה שלא הארכתי מדי.