דיכאון וגנטיקה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

16/08/2003 | 22:32 | מאת: אבישג

דר' הידש שבוע טוב שאלה קצת תאורטית הפעם... מסקרן אותי לדעת האם הנטייה לאפיזודות דיכאוניות אצל אדם היא משהו מולד/גנטי? אני שואלת כיוון שגם אני וגם אחי מטופלים כרגע בכדורים אנטי-דיכאוניים. תודה על תשובתך ושבוע מוצלח לכל משתתפי הפורום.

17/08/2003 | 01:20 | מאת:

לאבישג שלום, דיכאון הוא צירוף של נטיה מולדת (תורשה) ונסיבות חיים. כמובן שאצל אחים הגניטיקה יכולה להיות דומה או שונה, וכך גם תנאי החיים והמשפחה בה הם גדלים יכולים להיות דומים בין האחים ולעתים ישנם הבדלים גדולים. בכל אופן כלל ידוע הוא שיש נטיה לדיכאון במשפחות ופעמים רבות ישנם מספר קרובי משפחה הסובלים מדיכאון ולכן אני אומרים שיש מרכיב תורשתי ומרכיב של הסביבה. שבוע טוב דר' גיורא הידש

18/08/2003 | 19:22 | מאת: guybl

שלום! אני נמצא מזה 13 שנה אם תרופות מכל המינים על רקע קביעות שגויות של בעיתי ,שכיום ידוע כי מדובר בהפרעה אישיותית .מזה 3 חודשים אני עובר תהליך קשה ביותר של גמילה ,כיום אני מצוי במצב של גמילה מליטיום ,מוריד 150 מ"ג מדי 3 שבועות ,וסובל מבעיה קשה של כעס ,זעם ,עצבים ,צעקות ,הורס את עצמי וסביבתי ,ידוע לע כי יש לי רגישות גופנית ונפשית קשה ,אך אני מבקש מאד לדעת האם ידוע על תופעות אלו ,כמה זמן אני אסבול כך ,ומה ניתן לעשות להפחתת הסבל כאשר אני נחוש לנקות את גופי.אודה על תשובתך המהירה. שלום! שלום! אני נמצא מזה 13 שנה אם תרופות מכל המינים על רקע קביעות שגויות של בעיתי ,שכיום ידוע כי מדובר בהפרעה אישיותית .מזה 3 חודשים אני עובר תהליך קשה ביותר של גמילה ,כיום אני מצוי במצב של גמילה מליטיום ,מוריד 150 מ"ג מדי 3 שבועות ,וסובל מבעיה קשה של כעס ,זעם ,עצבים ,צעקות ,הורס את עצמי וסביבתי ,ידוע לע כי יש לי רגישות גופנית ונפשית קשה ,אך אני מבקש מאד לדעת האם ידוע על תופעות אלו ,כמה זמן אני אסבול כך ,ומה ניתן לעשות להפחתת הסבל כאשר אני נחוש לנקות את גופי.אודה על תשובתך המהירה. שלום! אני נמצא מזה 13 שנה אם תרופות מכל המינים על רקע קביעות שגויות של בעיתי ,שכיום ידוע כי מדובר בהפרעה אישיותית .מזה 3 חודשים אני עובר תהליך קשה ביותר של גמילה ,כיום אני מצוי במצב של גמילה מליטיום ,מוריד 150 מ"ג מדי 3 שבועות ,וסובל מבעיה קשה של כעס ,זעם ,עצבים ,צעקות ,הורס את עצמי וסביבתי ,ידוע לע כי יש לי רגישות גופנית ונפשית קשה ,אך אני מבקש מאד לדעת האם ידוע על תופעות אלו ,כמה זמן אני אסבול כך ,ומה ניתן לעשות להפחתת הסבל כאשר אני נחוש לנקות את גופי.אודה על תשובתך המהירה. שלום! אני נמצא מזה 13 שנה אם תרופות מכל המינים על רקע קביעות שגויות של בעיתי ,שכיום ידוע כי מדובר בהפרעה אישיותית .מזה 3 חודשים אני עובר תהליך קשה ביותר של גמילה ,כיום אני מצוי במצב של גמילה מליטיום ,מוריד 150 מ"ג מדי 3 שבועות ,וסובל מבעיה קשה של כעס ,זעם ,עצבים ,צעקות ,הורס את עצמי וסביבתי ,ידוע לע כי יש לי רגישות גופנית ונפשית קשה ,אך אני מבקש מאד לדעת האם ידוע על תופעות אלו ,כמה זמן אני אסבול כך ,ומה ניתן לעשות להפחתת הסבל כאשר אני נחוש לנקות את גופי.אודה על תשובתך המהירה. אני נמצא מזה 13 שנה אם תרופות מכל המינים על רקע קביעות שגויות של בעיתי ,שכיום ידוע כי מדובר בהפרעה אישיותית .מזה 3 חודשים אני עובר תהליך קשה ביותר של גמילה ,כיום אני מצוי במצב של גמילה מליטיום ,מוריד 150 מ"ג מדי 3 שבועות ,וסובל מבעיה קשה של כעס ,זעם ,עצבים ,צעקות ,הורס את עצמי וסביבתי ,ידוע לע כי יש לי רגישות גופנית ונפשית קשה ,אך אני מבקש מאד לדעת האם ידוע על תופעות אלו ,כמה זמן אני אסבול כך ,ומה ניתן לעשות להפחתת הסבל כאשר אני נחוש לנקות את גופי.אודה על תשובתך המהירה.