גמילה מקסנקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

04/08/2003 | 23:00 | מאת: שירה

בן הזוג שלי התחיל גמילה מקסנקס לפני חצי שנה. הוא לקח שלושה כדורים של 0.5 ביום וכעת הוא לוקח שני כדורים 0.5 ביום. כמו שאתם בטח מבינים הקצב הוא איטי מאד,( כל שלושה שבועות הוא מוריד שמינית ) ואכן דרושה סבלנות מרובה לעניין הזה. עכשיו , לאחר שהצליח "לרדת" בכדור שלם ללא סבל או קשיים יוצאי דופן (בניגוד למה שציפינו והתכוננו), הוא מתחיל לחוות קשיי גמילה, שמתבטאים בדכדוך עמוק ועייפות. אשמח לקבל עיצות איך לעזור לו להמשיך, איך לחזק אותו ולתמוך בו, האם פעילות גופנית כמו כדורסל יכולה לעזור לו (למרות שהוא חוזר מותש מהמאמץ הפיזי)?, האם מישהו שעבר גמילה יכול לעודד אותי טיפה ? אני אשמח לכל מי שמכיר את עניין הקסנקס מקרוב או הכיר אותו ונגמל. נ.ב הוא לוקח חצי כדור רמרון כל לילה.

04/08/2003 | 23:51 | מאת: דן

אני נוטל קסנקס מ -1990 ברציפות . לצערי הרב כל נסיונות הגמילה עצמאיים או בסיוע גורם מקצועי שערכתי כשלו . ממקום סוביקטיבי ובילתי מקצועי, כהדיוט מכור לקסנקס הייתי אומר שבאם בעלך חש דכדוך או עייפות " בלבד " כתסמיני גמילה מקסנקס " מצבו מצויין ". סמפטום הגמילה מקסנקס השכיח והמפחיד ( למישחווה אותו ) הוא אגורפוביה ורמות חרדה הולכות וגדלות. כיום קיימת ספרות רבה (ואיכותית ) אודות גמילה מקסנקס. בבריטניה פועלת מרפאה לגמילה מקסנקס. ערכי חיפוש בפורום ( כתובת האתר אבדה לי ) למציאת הקישורים הרלוונטיים. אגב, מה דעתו של רופא המשפחה ביחס למצב העייפות בו הינו שרוי ? אולי רצוי לשקול לערוך בדיקות מעבדה וקליניות על מנת לוודא שבעלך אינו סובל מהפרעה אחרת שאינה קשורה להקטנת מינון הקסנקס. כל טוב ובהצלחה

05/08/2003 | 00:32 | מאת: שירה

שלום דן, תודה על התגובה המהירה שלך, זה ממש חשוב לי. לא התייעצנו עם רופא משפחה הם ממש לא מכירים את הנושא ואין להם עיצות בעניין. בן זוגי עובר לפעמים ימים של מתח כמו כל אחד מאיתנו אבל בשבועיים האחרונים הוא מספר לי שיש דכדוך קצת יותר כבד, שלפעמים הוא מרגיש ממש עצוב, לפני כמה ימים הוא עבר סיוט מאד חזק בלילה (הוא סיפר לי שהרגיש שהוא חווה גל עצום של עצב בלתי נשלט) שבעקבותיו התעוררנו שנינו לשעה שעתיים ואז חזרנו לישון. למרות זאת הוא הולך לעבודה ומתפקד על אף הקושי. הקצב שבו אנחנו מנסים את הגמילה הוא ממש פירורים, כל פעם שמינית ולפעמים עובר חודש עד להורדה של השמינית הבאה. יש עוד דרך ארוכה לעבור ואני רק מקווה שנצליח לעבור אותה בשלום ובהצלחה. באיזה שהוא שלב הוא שקל להחליף את הרמרון בלוסטרל אבל בסוף החליט להישאר עם הרמרון (שהחיסרון היחיד שלו הוא שהוא גורם לו לעייפות תמידית).

05/08/2003 | 01:51 | מאת: מיכל

גם לי לא נראה שמה שאת מתארת זה סימני הגמילה של הקסנקס הסימנים מורגשים בתהליך הירידה ולא לאחריה ומדובר בעיקר באי שקט קיצוני ברעד ובעצבנות ובחרדות בעוצמה גבוהה על כל הסימפטומים שמלווים חרדה בדרך כלל תהליך שהוא סיוט , שלא נדע לדעתי , יותר הגיוני, שהוא פשוט חזר למצב שבו הוא לא מוגן על ידי כדורים אין לי מושג ממה הוא סבל, אבל לפי התיאור שלך אוליי דכאון ברמה נמוכה, דורש בירור על פניו לא נראה לי שמדובר בתסמיני גמילה. הייתי שם. (ירדתי משבעה מג קסנקס)

05/08/2003 | 00:32 | מאת: שמואל

לדעתי כדאי בשלב ביניים לעבור לקסנקס XR שזוהי אותה תרופה רק בעלת משך פעולה ארוך יותר או לעבור לקלונקס- תרופה דומה שגם היא בעלת משך פעולה הרבה יותר ארוך. מה שעושים במרפאות לגמילה מעבירים ישר לווליום 60 מ"ג ואז מתחילים להוריד 1 מ"ג כל שבוע בממוצע. ירידה של 1 מ"ג דיאזפם לשבוע מונעת את כל תסמיני הגמילה הנפוצים (עצבנות, קשיי שינה, לפעמים פירכוסים ולפעמים אפילו הזיות). מכיוון שהוא לוקח מינון נמוך יחסית של קסנקס יתכן שהוא יצליח להיגמל בדרך שבה הוא התחיל או בדרך שרשמתי למעלה שאמורה להיות יותר קלה.

05/08/2003 | 00:35 | מאת: שירה

איך אפשר לקבל מידע על הקנקס XR? ואיך ניתן פסיכולוגית להתגבר על מחסום השלוש פעמים ביום שהופך פתאום לפעם אחת ביום? תודה.