הרגשתי צורך "לשפוך את הלב" בעניין הצמחונות.
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
כתבת לי שאני נרגשת ושמחה, בעקבות הכתבה שקראתי, ושאיששה חלק מהחשדות שלי. אז ככה- נרגשת ונסערת אולי כן, שמחה- ממש לא. אני רוצה לכתוב מה לדעתי ההשפעות של אי אכילת דגים במשך זמן ממושך, ואולי אפילו של אי אכילה מספקת- וגם אם זו לא התמונה המדוייקת, לדעתי יש בה לפחות חלק מהאמת- בהתחלה המחסור בחומר המדובר מביא לדכאונות וחולשה נפשית. הכתבה בעיתון איששה את החלק הזה, וגם צויין בה שמחסור בחומר הנ"ל קשור לדיכאון אחרי לידה. בשלב מאוחר יותר מתחילות תופעות כמו בעיות בריכוז, ביכולת הלימוד והמחשבה. לבסוף - מתחילות התופעות של מחלת "היאפים"- מחלת התשישות הכרונית- ובשלב זה הפגיעה בתפקוד המוח כבר מתבטאת בירידה מורגשת ביכולות הקוגנטיביות כולל אינטיליגנציה, ריכוז, מחשבות ואפילו שינויים אישיותיים מסויימים. אני לא שמחה כי קשה להתמודד עם הרעיון שפגעת בעצמך כל כך קשה, גם אם הפגיעה הייתה מבלי לדעת ולא מרצון. אם אני צודקת- ולפחות בחלק מהדברים כמו שכתבתי כנראה שאני כן- אז הייתה לזה השפעה עצומה ואפשר להגיד אפילו הרסנית על חיי. ההשפעות הן גם במה שעברתי, וגם על המסלול של חיי-למשל על מה שלמדתי. יש לי הרגשה שחיי היו צריכים להיות אחרים, ויש בי כעס על כל הרופאים והאחיות שאמרו לי בבטחון כל כך גדול שההשפעות של צמחונות הן רק על "ההמוגלובין ובי-12". בזה לא הייתה לי בעיה אף פעם, וכך קרה שהייתי צמחונית על רקע אידיאולוגי מגיל מאד צעיר ובמשך עשרות שנים. אשמח אם תענה לי ותכתוב מה דעתך על כל העניין.
לדעתי החומר הנ"ל- כנראה חומצה שומנית מסוג "אומגה3"- נמצא רק בדגים ולא בבשר. במה שכתבתי התייחסתי גם לבשר בגלל שאני כבר לא כל כך סומכת על מה שאמרו לי תמיד, ואי לכך כבר לא מוכנה לקחת את הסיכון שאולי גם בבשר יש משהו חיוני. וחוץ מזה, הכתיבה בפורום עוזרת לי " לפרוק" את רגשותיי ותודה רבה.
לאלמונית שלום, אני זוכר את שאלתך הקודמת אבל כדי לדייק אולי את יכולה לתת לי את הקישור ואקרא אותה שוב ביי הידש
ערב טוב, אשמח אם תביאי קשור לכתבה. גם אני צמחונית על רקע אידיאולוגי מגיל צעיר מאוד, שנים רבות לא נגעתי בבשר או דגים. רמת ה-בי 12 הנמוכה שלי הביאה אותי ללקיחת תוספי מזון וזה העלה את הבי 12 לרמה סבירה. למעשה שנים רבות ידעתי שצריך לבדוק את רמת הבי וההמוגלובין. קשה לי לחשוב על עצמי אוכלת בשר או דגים. איך היתה ההרגשה בהתחלה? ובכלל האם היתה השפעה תוך זמן קצר? מכירה אישית מספר צמחונים מבוגרים, בריאים בנפשם ובגופם. לדעתי, צריכים להיות גורמים נוספים לדכאון וחרדות. אם התזונה מאוזנת ואוכלים מאכלים בעלי חלבון מלא וברזל שנספג בקלות, אין צורך בבשר שממילא מלא ברעלים ובהורמונים שמזיקים לגוף.
אני צמחונית מילדות, והייתי גם טבעונית במשך 4 שנים. אמא שלי צמחונית כבר מעל 40 שנה, וסבא שלי צמחוני מעל 60 שנה. לשניהם אין שום בעיות בריאותיות חורגות מהרגיל, ולאף אחד מהם אין שום בעיה נפשית ("הצד הטוב של המשפחה"..) אני מעדיפה למות מאשר לאכול יצור חי! בעצם אני מעדיפה למות בכל מקרה
אני מכירה מישהי שהייתה צמחונית חצי שנה והתחילו לה בעיות עם בי-12 או המוגלובין, והיא פשוט נאלצה לאכול בשר. אני הייתי צמחונית עשרות שנים ומעולם לא הייתה לי בעיה עם החומרים האלו. אני לא יודעת למה חלק מגיב בצורה מסויימת וחלק מגיב אחרת. יכול להיות שיש קשר למשל למצב האם בזמן הריון, ליכולת ספיגה של הגוף ועוד. אני אוכלת מעט בשר ודגים, משתדלת להסוות את הטעם, אך ורק מטעמי בריאות ועם כאבי לב גדולים. אבל אני אישית יודעת שהבריאות שלי מחייבת אותי לאכול לפחות קצת לצערי. אציין, שבמשפחתי אני היחידה שסבלה מהדברים שציינתי. ואני גם הצמחונית היחידה.