לד"ר הידש - ירידה במינון
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
בוקר טוב, ירדתי במינון של הסרוקסאט מכדור שלם אחרי שנה וחצי ,לחצי כדור, ואני נוטלת אותו מזה חדשיים. יש לי מידי פעם כאבי ראש מה שמחזיר אותי למחשבות אובססיביות על מחלות קשות ומוות. כשאני עובדת, רוב שעות היום, אני מצליחה איכשהו להתעלם מזה אך כשאני חוזרת הביתה שוב הפחד מהמוות מתחיל לקנן בי . כמו כן אני מרגישה נמלולים ועקצוצים בזרועות וברגליים,מעין התאבנות של אצבעות הידיים ,כל מיני תחושות פיזיות שגורמות לי לחזור למחשבות החרדתיות. יש לציין שכמעט אף פעם לא סבלתי מכאבי ראש או עקצוצים. למרות זאת אני רוצה לרדת במינון לרבע כדור ואחר כך, הלואי, להפסיק לגמרי. בינתיים נשארת עם ה-10 מ"ג. יתכן והתחושות שאני מרגישה אילו תופעות גמילה? ובכלל יתכן שאני והחרדה - אילו נשואים קתוליים? יש לציין שאני עושה זאת בלי יעוץ פסיכיאטרי. הפסיכיאטרית שהיתה לי נהגה מידי פעם לנסות לשכנע אותי לעבור לכדור אחר ולי לא היה רצון או עניין בכך. בסך הכל הסרוקסאט עשה "עבודה" טובה:-)))
בוקר טוב. אם הכדור עשה עבודה טובה למה לרדת ממנו?באופן עקרוני,כדי להוריד מינון עדיף להתייעץ עם הרופא המטפל.למשל בסרוקסט יורדים ברבע כדור כל פעם למשך חודש ימים כדי לתת לגוף להתרגל למינון החדש.כמובן בהשגחת הרופא המטפל.
בוקר טוב. אם הכדור עשה עבודה טובה למה לרדת ממנו?באופן עקרוני,כדי להוריד מינון עדיף להתייעץ עם הרופא המטפל.למשל בסרוקסט יורדים ברבע כדור כל פעם למשך חודש ימים כדי לתת לגוף להתרגל למינון החדש.כמובן בהשגחת הרופא המטפל.
בוקר אור, דבור - אני מקווה שאתה לא עוקץ.....איזה שם:-))) טוב, אז איבדתי אימון בפסיכיאטרית אחרי מספר נסיונות סרק שלה להעביר אותי לכדור אחר, חוץ מזה כל בקשה לתור אליה אורכת חודש....אז אתם פה, נכון? יום נפלא לכם:-)))
נטע המקסימה אני חושבת שבכל אופן כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי הפסקה או הורדה במינון. את יכולה להבהיר לה חד וחלק שאינך מעוניינת בכדור אחר ולבקש ממנה עצה לגבי הכדור הנוכחי. חרדות הם לא לכל החיים ולמרות שלעתים הם יכולים להופיע שוב, הם גם נעלמות. כדאי לעשות קודם בדיקות מקיפות לכאבי ראש בכדי לשלול משהו אורגני ואם הכל תקין סביר להניח שהתופעה אכן אינה ממקור פיזי. תרגישי טוב, מחזיקה לך אצבעות
היי נטע, אני חושב שדעתך נחושה לנסות ולהפסיק את התרופות. למרות ההמלצה שכדאי להעזר ברופא וכך הלאה אני חושב שנזק לא יגרם אם תפסיקי. את לוקחת את הסיכון שיתכן והחרדות יחזרו ואז תתחילי שוב בתרופות ואולי תרופה חדשה. אבל זה הסיכון שאת נוטלת וזכותך המלאה ליטול אותו. לצערי איני יכול להגיד שמדובר בתופעות של הפסקת טיפול. כנראה אלו תופעות של חרדה. במצב זה חשוב ביותר להיות קר רוח ולנסות לא להתרגש ולהבהל מהחרדה ולא להכנס למעגל של חרדה מפני חרדה וכך הלאה. אפשר לקחת באופן מזדמן לוריוון או וואבן כאשר המחשבות מתגברות. תמשיכי עם חצי כדור ותחליטי לפי המצב. תשמרי על קשר הידש