איך משכנעים?!
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
שלום וברכה, יש לי מכר שעל-פי התנהגותו, הוא זקוק לעזרה נפשית. רע לו ומר לו, כל העולם אשם במצבו חוץ ממנו, הוא לא מסתדר עם אשתו, ילדיו, הוריו, וחוג מכריו תמיד מצטמצם, כי הוא תמיד רב עם מישהו. בבית הוא משליט טרור נפשי על כולם, ולעיתים אף מכה את ילדיו. אי אפשר לדבר על ליבו שילך לבקש עזרה, כי הוא בטוח שכל העולם לא בסדר חוץ ממנו. המצב בביתו בכי רע, ולא נראה שום פתרון באופק, כי אבוי אם הדברים יצאו החוצה. כיצד ניתן להביאו לטיפול בדרכי נועם, מבלי שיהיה איזשהו פיצוץ ?? אם הוא ידע שאשתו יזמה משהו, היא תהיה בסכנה. כי חוץ ממנה אף אחד לא אמור לדעת שמשהו לא כשורה בבית. מהמצפה לישועה.
כנראה שאת יודעת מה קורה, למה את לא פונה לפסיכיאטר המחוזי ולדווח, אפשר לעשות זאת באופן אנונימי. אם הוא מכה ילדיו אפשר לפנות לפקידת הסעד או ליועצת ביה"ס בו לומדים הילדים וגם למסל"ן הכל אנונימי. לרוב זה לא מחלת נפש. לא יתכן לדעת ולא לעשות כלום.
בנוסף מה שאמרתי החוק מחייב דיווח. לכן, את לא צריכה להרגיש לא טוב אם תחליטי לדווח.
הי ענבר משום שהוא אדם בוגר הדרך היחידה היא להראות לו ולהסביר לו בסבלנות על יעליות הטיפול ואפשריות העזרה שהטיפול מציג. כדאי אולי להקשיב לו- ממה הוא חושש ומפחד ויחד איתו להעלות את היתרונות בטיפול והחסרונות בסבל. מקווה שעם הסבלנות והאהבה של הקרובים הוא יתרכך ויבין כי אין דרך אחרת בהצלחה
שכחתי לפרט, וזה מאד חשוב, שהנ"ל משתייך למגזר החרדי, ולא יעלה על הדעת לפנות לעוזרת סוציאלית ולרשויות הרגילות.
לענבר שלום, במסגרת החרדית המשפחה והרב הם בעלי משקל רב, כדאי לנסות לדבר עם אח שקרוב אליו או אחד ההורים בדרך כלל זה האבא. וכדאי לנסות לשכנע אותם לפנות לרב. וק. צודקת שאם מדובר על סכנה לילדים ישנה חובה חוקית לדווח במיוחד בבית הספר. אם יש דבר נוסף שנוכל להוסיף נשמח דר' גיורא הידש