לד"ר הידש וחברי הפורום

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/04/2003 | 00:49 | מאת: לד"ר הידש

האם תרופות נגד דיכאון יוצרות שינוי בלתי הפיך במוח? אם לא, מה קורה אחרי הפסקת השימוש בהן? איך מבטיחים שהדיכאון והחרדה לא יחזרו?

לקריאה נוספת והעמקה
27/04/2003 | 00:59 | מאת:

היי קודם כל התרופות נגד דיכאון אינן גורמות לנזק או לשינוי שלילי במח ואיני בטוח שזו הייתה שאלתך. קיימנו דיון ארוך על הקשר בין גוף ונפש וכיצד השיפור מתקיים ונשאר גם אחרי הפסקת הטיפול התרופתי. תנסה להכנס ל"חפש" בראש העמוד ולמצוא את המקום. אם לא תמצא נשמח לעזור שבוע טוב דר' גיורא הידש

27/04/2003 | 01:01 | מאת: יריב

המחקר הזה עוד בחיתולים ולא משמעי. אומרים שהתרופות גרמו לעכברים ולבני אדם גדילה של איזורים מסויימים במח באיזורים שנחשבים "קטנים" אצל אנשים שסובלים ממחלות. לא ברור עוד איך התרופות משפיעות וזה לא חד משמעי.בקשר להפסקה זה מאוד תלוי אם המחלה נובעת מחוסר איזון כימי ברור במח או שהיא תולדה של גורמים אחרים. בכל מקרה יש כאן מספיק אינפורמציה בפורום לגבי הפסקה של כדורים.