תחילת לקיחת התרופה

דיון מתוך פורום  ריטלין (Ritalin) - תמיכה

25/10/2015 | 13:03 | מאת: עומר

שלום רב, אני בן 21 והשתחררתי מהצבא לפני כארבעה חודשים. בגלל שברצוני להיבחן לבחינת הפסיכומטרית היה לי ברור שאיהיה חייב להעזר ברטלין, אם ברצוני לשבת מספר רק של שעות. אכן הגעתי לבדיקת טובה בה נטלתי 10 מילגרים של כדור הרטלין. ההשפעה הייתה 'מדהימה', 'יוצאת מן הכלל' (בלי תופעות לוואי). הרגשתי מעולה, וגם תוצאות הבדיקה הראו שיש שיפור. לאחר התייעצות עם הרפואה הוחלט שאתחיל בכדור 10 מילגרים ואם לא השפיעה אז אטול יותר. בכל מקרה אני לוקח אותו כבר כמה זמן ומרגיש מוזר: טיפה לחוץ וחרד, הידדים די רועדות (נימולות טיפה), דפיקות לב טיפה מואצות ובכללי לא מרגיש שיפור גדול, אפילו קשה לי עדיין לשבת. האם זה נורמאלי? תופעות כאלו הן עניין שכיח בהתחלה? להפסיק או פשוט לקחת יותר מילגרם?

27/10/2015 | 03:07 | מאת: מתמצא

שלום עומר, מינון של 10 מג ריטלין חסר השפעה על רבים. קשה לתת עצות. אם הפסקת הריטלין מעלימה את תופעת הלוואי וחידוש הריטלין מחדש את תופעות הלוואי, זה קשור כנראה לריטלין אם לא, סביר שאין קשר.