קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  ריטלין (Ritalin) - תמיכה

23/04/2014 | 15:47 | מאת: אני

היי:-) אני סובל מהפרעת קשה וריכוז ללא היפראקטיביות. הבעיה מאוד מפריעה לי, במיוחד מאחר והתחלתי מסלול לימודים אקדמאיים ארוך (=6 שנים!) עם "ים של חומר"... השאלה: איך כדאי לטפל בזה? ריטלין? אני חושש קצת כי יש כל מיני תופעות לוואי.. (וגם שמעתי שזה מגביר חשק מיני. האמנם?) אודה לחוות דעתם של בעלי הנסיון!

27/04/2014 | 02:13 | מאת: מתמצא

שלום, רצוי לעבור אבחון מסודר בכלים מקצועיים על ידי גורמים העוסקים בכך ולהתאים את ההמלצות למה שיימצא.

26/01/2015 | 13:00 | מאת: בעל ניסיו\ידע נרחב

ממיטב ידיעתי לאנשים הסובלים מבעיות קשב וריכוז ישנה תקלה\כשל\בעייתיות במערכת העצבים הכללית במוח, ריטלין כתגובה מאיץ את המערכת הזו ובין היתר בגלל זה נחשב כסם מעורר. מחקרים הוכיחו כי בפעילות אירובית מופרש חומר במוח המסייעה למערכת העצבים הכללית כמו ריטלין. לכן עליך לנסות לבצעה פעילות אירובית של שעה כל יום בבוקר לפני התחלת הלימודים דבר זה אינו יהיה אפקטיבי כמו הריטלין אך בהחלט יעזור לך .