פריחה בפנים עקב רטלין

דיון מתוך פורום  ריטלין (Ritalin) - תמיכה

10/06/2013 | 16:25 | מאת: אן

שלום אני לא לוקחת באופן קבוע ריטלין יצא לי לנסות כדור פה כדור שם .. לפני מספר ימים לקחתי כדור של 10 מ"ג, הכדור שאני תמיד לקחתי.. וכעבור יומיים התעוררתי בבוקר הסתכלתי על עצמי במראה והפנים שלי התמלאו בפריחה אדומה כמו פצעונים רק בלי מוגלה פשוט פצעונים אדומים כאלו באיזור הלחיים האם יש קשר? כי קראתי שריטלין עלול לגרום לפריחה.. השאלה שלי האם הפריחה אמורה להיות כללית בכל הגוף או שהיא יכולה להיות ממקודת רק באיזור הלחיים? האם יכול להיות שזה בגלל הרטלין? כי בפעמים הקודמות שלקחתי לא היו לי כלל תופעות לוואי תודה

11/06/2013 | 01:11 | מאת: מתמצא

שלום אן, אין לדעת. תיתכן תגובה אלרגית גם לאחר תקופה ארוכה, אפילו שנים, בהן נוטלים תרופה ללא בעיות. אבל אין זה אומר שהפריחה בפנים קשורה לנטילת ריטלין. יש בוודאי אפשרויות נוספות. כדאי להתייעץ עם רופא/ת עור