נטילת אקטונל

דיון מתוך פורום  ריטלין (Ritalin) - תמיכה

24/08/2012 | 16:00 | מאת: יעל

עקב ירידה בצפיפות העצם צרכתי פוסילאן כשש שנים-מגיל 52.לאחר הפסקה של חצי שנה התחלתי לקחת אקטונל (שאני לוקחת כבר שנתיים) שאלתי:קראתי שלא מומלץ לצרוך תרופות אלו יותר משש שנים ברצף.מדוע? מהי הסכנה שבצריכה מעל הזמן הזה-דהיינו שש שנים.(התרופות נרשמו לי ע"י רופא המשפחה -ולא רופא מומחה-שאמר שאין צורך לדאוג ואני יכולה לקחת את האקטונל עד סוף ימי)

26/08/2012 | 02:26 | מאת: מתמצא

שלום יעל, חשוב לדעת את הנתונים המדוייקים ואת הרקע הרפואי (מחלות נלוות, תרופות, רקע משפחתי, לדוגמא, של אוסטיאופורוזיס, שברים וכו' וכו'). טיפול של 5 שנים עשוי להספיק אבל יש מצבים בהם מאריכים בטיפול אפילו מעבר ל- 10 שנים, כמו טיפול ממושך בסטרואידים. אם עולים ספיקות כדאי להתייעץ עם מומחה.