ריטלין בזמן הנקה

דיון מתוך פורום  ריטלין (Ritalin) - תמיכה

16/04/2012 | 16:46 | מאת: kapa

שלום. יש לאני מניקה בת, בת 7 חודשים יש לי ADHD. התיעצתי עם מכון טרטולוגי לגבי נטילת ריטלין בירושלים אמרו לי שאין בעיה להניק אחרי 4 שעות, ובאסף הרופא אמרו שצריך לשאוב אחרי 4 שעות ומותר להניק אחרי 8 שעות (אני לוקחת ריטלין רגיל 10 מג). בנוסף, יש לבת שלי מום לב מולד, וקראתי שריטלין יכול לגרום למוות פתאומי לבעלי מום לב. האם כדאי להפסיק את ההנקה? אם אני מרדישה את תופעות הלואי של הריטלין אחרי 4 שעות האם החומר עדיין במערכת? תודה רבה מראש, וסליחה על השאלה הארוכה

17/04/2012 | 03:57 | מאת: מתמצא

שלום kapa, אין די מידע בדוק על הנושא אף כי, ככל הנראה, ניתן להניק בעת נטילת ריטלין, בפרט, במינון נמוך ובמיוחד בעבור תינוקת גדולה יחסית ובפרט אם היא ניזונה לא רק מחלב-אם. מאחר והתשובות שקיבלת לגבי כך לא תואמות במלואן כדאי לנסות לברר גם במרכז שמתמחה במידע בנושא תרופות בהנקה שבבית החולים בילינסון(מרכז רפואי רבין). במינון נמןך ההנקה אפשרית. היתרון בריטלין ארוך טווח הוא בשחרור האיטי ולכן רמות יחסית קבועות בדם ובחלב. אינני ממליץ לקחת אם את מניקה תינוק מתחת לגיל 6-8 חדשים שניזון על חלב בלבד. פרופ אשר אור נוי